Vivi Fuhr Hjelde, HR-sjef, Randi Soligard, grafisk designer, Benn Asgeir Båtvik, markedsdirektør og Odd-Johan Fossen fra Norgeshus Midt-Norge eiendom. Foto: Norgeshus

Norgeshus kåret til en av Europas beste arbeidsplasser

På en kåring i Paris sent torsdag kveld er Norgeshus kåret til den 22. beste arbeidsplassen i Europa.

Norgeshus er plukket ut i klassen store selskaper. Totalt har over 2.340 selskaper med til sammen 1,5 millioner ansatte deltatt.

På hovedkontoret i Melhus feires kåringen med å dele ut kaffe og boller til alle kollektivreisende på Melhus og frokost til de ansatte. Norgeshus er stolte av resultatet, og ønsker å dele dette med både ansatte og lokalsamfunn.

Administrerende direktør Dag Runar Båtvik i Norgehus feirer med utdeling av kaffe og boller til kollektivreisende i Melhus. Foto: Norgeshus

Resultatene i kåringen er basert på tilbakemeldinger fra kjedens 1200 medarbeidere på hvordan de opplever det å jobbe i Norgeshus. I tillegg har det internasjonale analyseinstituttet Great Place To Work vurdert hvordan selskapet jobber med kulturen i Norgeshus etter en internasjonal standard. Summen av dette gjør at Norgeshus nå er kåret til Europas 22. beste arbeidsplass.

Administrerende direktør Dag Runar Båtvik er meget fornøyd med plasseringen.

– Dette viser at vi er en attraktiv arbeidsgiver, noe som gjør at vi kan tiltrekke oss de dyktigste medarbeiderne i bransjen. Det er stor kamp om arbeidskraften i byggebransjen. Målet vårt er at de aller beste skal jobbe med oss. Vi gleder oss til å fortsette med arbeidet med Great Place To Work i kommende år, sier han i en pressemelding fra Norgeshus.

Nå sikter Norgehus på pallen og vil jobbe med å forsterke bedriftskulturen og jobbe bevisst med utvikling av medarbeidere på alle nivåer og fortsatt være ledende innenfor effektivisering av byggeprosessen.

– Det er ikke plasseringen i seg selv som er det viktigste, men det å ha et verktøy å jobbe med slik at resultatet blir best mulig. Byggebransjen har i årevis jobbet med profesjonalisering. Det har vært utfordringer med til dels dårlige arbeidsbetingelser og utnyttelse av billig arbeidskraft. I vår kjede er det nulltoleranse for dette, og vi har også valgt å ta det et skritt lenger, ved å bruke Great Place to work for å bli den beste arbeidsgiveren også utenfor vår bransje, sier Båtvik.

– Norgeshus har arbeidet systematisk over flere år med forbedring av ledelse og kultur. Det har vært krevende i en virksomhet som er spredd over så mange lokasjoner. Nå får de betalt for innsatsen. Ikke bare har økt medarbeiderengasjement ført til bedre økonomiske resultater, men Norgeshus er nå også en av Europas beste arbeidsplasser, sier partner Tron Kleivane, i Great Place to Work.