Norges tøffeste jobb: Veidekke bygger i arktisk mørke

Martin Nerhus Øen i Veidekke Arctic har sendt inn et av de første bidragene til konkurransen «Norges tøffeste jobb». Sammen med kollegaene sine er han i gang med å bygge et nytt jordobservatorium i Ny-Ålesund på Svalbard.

Filmen består av stillbilder som er klippet sammen, da lysforholdene av naturlige årsaker ikke er særlige gode på Svalbard på denne årstiden. Det er Nerhus Øens kollega Peder Larsen som har snakket inn lydsporet på filmen.

Veidekke Arctic er sammen med LPO Arkitekter og Multiconsult viktig aktører i byggingen av det nye geodetiske jordobservatoriet i Ny-Ålesund på Svalbard.

Kartverket er byggherre og skal etablere et nytt geodetisk jordobservatorium i Ny-Ålesund på Svalbard. Observatoriet skal romme geodetiske instrumenter som skal gjøre målinger mot kvasarer, nøyaktige tidsmålinger, måle endringer i lokalt tyngdefeltet og nøyaktig avstand til satellitter i polare baner.

- Vi ligger godt an med prosjektet, men har enda mye arbeid igjen før vi skal være ferdig i oktober 2015, forteller Nerhus Øen til Byggeindustrien.

- De største utfordringene er det som generelt er vanskelig på Svalbard; logistikk både for folk og utstyr, krevende vær og vinterarbeid, legger han til.

- Hvordan er det å jobbe i Veidekke Arctic?

- Hvis man liker snø, kulde, nattemørke og isolasjon er Veidekke Arctic drømmearbeidsgiveren. Veidekke Arctic er også drømmearbeidsgiveren hvis man liker spesielle prosjekter, hardføre og dyktige kollegaer, godt samhold og fantastisk natur, svarer han.

Det er Byggeindustrien og Panasonic som står bak konkurransen "Norges tøffeste jobb".