Foto: Norgeodesi

Norgeodesi lanserer Microdrones

Norgeodesi blir nå norsk forhandler av Microdrones.

Joh Einar Solhaug

- Microdrones er komplette og skalerbare UAV-løsninger som vi nå kan introdusere på det norske markedet, sier administrerende direktør Joh Einar Solhaug i Norgeodesi AS.

Han sier Norgeodesi lanserte droner i Norge for oppmålingsbransjen på Vei og Anlegg 2012, med det vingebaserte systemet Gatewing X100

- Nå kan vi tilby alt en profesjonell dronebruker trenger for å komme i gang med dronebruk for oppmåling og kartlegging gjennom vårt samarbeid med Microdrones. Det innebærer UAV/drone, sensorer, LiDAR og programvare, sier Solhaug i en pressemelding.

Solhaug peker på at mange av deres kunder har droner som en viktig del av sin utstyrspark, og som et supplement til landmålingsutstyr og 3D-skannere.

Foto: Norgeodesi

- Vi ser nå en økende etterspørsel etter droner som gir enda bedre produktivitet og kvalitet. Vårt mål er å finne løsninger som viderefører og videreutvikler det gode arbeidet som allerede gjøres fra luften, legger han til.

Solhaug forteller at Mikrodrones ble til som et samarbeid mellom den tyske oppfinneren av verdens første kommersielle quadcopter for landmåling og en programvareutvikler i Nord-Amerika.

- Resultatet er et globalt selskap med fokus på kartlegging og oppmåling fra luften, sier han.