NorDan lanserer elektronisk dørlås

ID Lock AS, et datterselskap i NorDan-konsernet lanserer onsdag en helt ny, elektronisk dørlås. - Lanseringen markerer starten på en helt ny generasjon digitale adgangsprodukter for ettermontering, sier daglig leder Alv Kåre Rasmussen i ID Lock AS.

ID Lock 101-serien kan åpnes ved å taste PIN-kode på touchpanelet eller ved å bruke en RFID-brikke. Låsen leveres også med en fjernkontroll for låsing og opplåsing fra hvor som helst i huset.

Trygt valg
– Dørlåsen er den kanskje viktigste enkeltkomponenten for å gi en følelse av trygghet i et hjem. Det har vært førende i utviklingen av ID Locks første produkt til markedet, sier Rasmussen.
– Elektroniske dørlåser skal tilby helt nye funksjoner,

samtidig som de ikke skal være vanskeligere enn tradisjonelle mekaniske låssylindere i daglig bruk. Derfor har vi jobbet målrettet med innovasjon og testing, slik at produktet tåler det værharde, norske klimaet – og varer år etter år. Og en av de beste tingene med ID Lock er at man kan glemme nøkkelen for alltid, legger han til.

Gründerbedrift
Etter å ha identifisert et stort markedspotensial innen adgangs- og låsesegmentet, ble ID Lock AS etablert i 2012 av gründerne Geir Anfinsen og Henning Skogstø. To år etter gikk NorDan AS inn som hovedaksjonær i selskapet, og nå lanseres deres første låsprodukt beregnet for både privat- og næringsmarkedet. Styreleder Tore Rasmussen er veldig fornøyd med utviklingen selskapet har hatt, og ser fram til fortsettelsen.
– Elektronisk adgangskontroll er ikke et nytt konsept i seg selv, men den store utbredelsen har vært hindret av at eksisterende systemer ofte er kompliserte og beregnet på helt andre bruksområder enn bolighus. Med ID Lock oppgraderes dørlåsen med helt nye funksjoner, samtidig som brukervennligheten er satt i fokus, sier Tore Rasmussen.

Produktet vil i hovedsak bli solgt gjennom NorDans eksisterende forhandlernettverk og via en egen nettbutikk.

– Produktet leveres i en komplett pakke klar til montering på ytterdører produsert etter skandinavisk standard. I tillegg kan låsen kjøpes sammen med nye ytterdører fra NorDan, avslutter Alv Kåre Rasmussen.