Daglig leder Frank Lavik (t.h.) og styreleder Egil Vestbø i Newmo kunne motta prisen Årets Montasjeentreprenør på Betongelementforeningens medlemsmøte torsdag. Foto: Arve Brekkhus

Newmo Årets Montasjeentreprenør

Montasjeentreprenøren Newmo AS er kåret til Årets Montasjeentreprenør 2016.

Sikkerhet og kompetanse og bidrag til foreningens arbeid er nøkkelordene i juryens begrunnelse.

Denne prisen ble etablert i 2014, og er blitt tildelt på Betongelementforeningens årlige medlemsmøte siden den tid.

For året 2016 ønsket juryen å se etter en bedrift som arbeider med sikkerhet og kompetanse på en måte som bidrar til å øke produktiviteten og fremme sikkerhetskulturen i bedriften. Rundt 70 prosent av næringsbygg og mer enn 40 prosent av landets leilighetsbygg føres opp helt eller delvis som betongelementkonstruksjoner. Dette betyr at forbedringer i logistikk- og montasjeprosessen har stor betydning for næringen. I dette perspektivet har montasjeentreprenørene en viktig rolle. De er betongelementbransjens ambassadører på byggeplass og er sentrale i det å skape fremtidens byggenæring. Juryen har vurdert mange gode kandidater, og er særlig fornøyd med bedriften som blir årets montasjeentreprenør 2016.

I Juryens begrunnelse står det blant annet:
«Bransjen består av mange gode montasjeentreprenører som hver på sin måte bidrar på en meget god måte med tanke på sikkerhet og kompetanse. Prisvinneren bidrar i tillegg i Betongelementforeningens arbeid for å fremme bransjen. Flere av prisvinnerens sentrale personer har drevet montasjevirksomhet i mer enn 30 år, bedriften som sådan har bestått i drøye fem år. Prisvinneren har flere faste oppdragsgivere og leverer stabilt og godt i et voksende marked.»

Juryen har bestått av John-Erik Reiersen (Betongelementforeningen), Svein Eriksson (Norcem) og Arve Brekkhus (Byggeindustrien).