Illustrasjonsfoto: Neumann.no

Neumann Bygg-eieren skal selges

Danske DT Group er lagt ut for salg. Det betyr at Neumann, som er en av Norges største byggevaredistributører, får nye eiere.

Britiske Wolseley PLC, som eier DT Group, skal spisse satsingen sin på VVS-markedet og har lagt ut Nordens største byggevaredistributør DT Group for salg.

- Gjennom hele denne prosessen, har vi naturligvis tenkt på vårt eierskap og vært i tett dialog med Wolseley om dette. Det er ganske åpenbart at synergieffekten ikke er stor mellom Wolseley og DT Group i Norden, og med en ny eier, vil vi være utrolig sterke med vår nye satsing, strategi og fremtidige virksomhet, skriver DT Group i en melding.

Fokuserer på proffmarkedet

Ifølge DT Group skal det nordiske teamet, som i tillegg til norske Neumann Bygg består av Stark, Silvan og Beijer i Sverige, Danmark og Finland, fokusere på  proffmarkedet.

- Det digitale området er fortsatt høy prioritert, og vårt team vil konsentrere seg om å utvikle den digitale plattformen til fordel for kundene våre, skriver selskapet videre.

Wolseleys salg av DT Group er forventet å være avsluttet innen utgangen av 2017.

Sparsomme med detaljer

Byggeindustrien har vært i kontakt DT Group for å høre hvilke konsekvenser et salg vil ha å si for den norske delen av selskapet, men de kan ikke gi flere detaljer rundt salgsplanene enn det de har gått ut med i egne meldinger.

Heller ikke Neumann Bygg kan uttale seg om at konsernet de er en del av er lagt ut for salg.

- All kommunikasjon rundt denne prosessen skjer via hovedkontoret i Danmark, opplyser kommunikasjonsavdelingen i DT Group til Byggeindustrien.

280 ansatte

I Norge omsatte Neumann Bygg i 2016 for i underkant av 1,4 milliarder kroner, og resultatet før skatt endte på nesten 45 millioner.

Neumann har ifølge egne nettsider over 280 ansatte, fordelt på avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Førde, Kaupanger, Bergen, Odda, Haugesund, Bryne, Lindesnes, Mandal og Kristiansand. Hovedkontoret er i Oslo.