Valle Vision. Illustrasjon: Goldbox
Valle Vision. Illustrasjon: Goldbox

NCC bygger Valle Vision

NCC har inngått kontrakt med Union Eiendomskapital, på vegne av fondet UREF II Holding, om bygging av Valle Vision.

Kontorbygget skal sertifiseres til BREEAM Excellent og blir på totalt 22.300 kvadratmeter. Valle Vision blir tredje byggetrinn på Valle, hvor NCC tidligere har gjennomført byggetrinn 1 og 2. Kontraktsverdien er på 511 millioner kroner, skriver NCC i en pressemelding.

- Etter tilbudsutsendelse blant tre ulike entreprenører er det meget gledelig å se at NCC Building svarte godt på oppgaven, viste entusiasme samt utøvde profesjonalitet i alle ledd hva gjelder pris, kvalitet og trygghet for leveransen. Vi som byggherre gleder oss til byggestart og videre samarbeid for å realisere et flott byggeprosjekt, sier Lars-Erik Wogsted i Union i meldingen.

Valle Vision vil bestå av 14 etasjer samt to underetasjer med blant annet garasjekjeller. Kontorlokalene blir moderne med åpent landskap og et funksjonelt og pent uttrykk i alle fellesarealer. I første etasje etableres det en restaurant og i andre etasje blir det møteromsenter. Planlagt oppstart er tredje kvartal 2021, med ferdigstillelse tredje kvartal 2023.

- Det er svært gledelig at vi har gitt Union det konkurransemessig beste tilbudet for bygging av Valle Vision. Etter å ha gjennomført to svært moderne og banebrytende kontorbygg i trinn 1 og 2 har vi på plass en svært profesjonell og optimalisert prosjektorganisasjon. Nå ser vi frem til fortsettelsen, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norge.

Byggetrinn 1 og 2, Valle Wood og Valle View, ble gjennomført med NCC Property Development som byggherre. Disse to prosjektene samt byggetrinn 3 og 4 ble solgt til Union Eiendomskapital i 2019. Valle View ble ferdigstilt i andre kvartal i år.