Laila Marie Bendiksen er ansatt som advokat i NBBL. Foto: NBBL

NBBL styrker sin grønne profil

Advokat Laila Marie Bendiksen er ansatt i Norske Boligbyggelags Landsforbunds avdeling for interessepolitikk og jus.

Bendiksen kommer fra Lexproperty Advokatfirma AS, har jobbet som rådgivende grønn advokat (Green Advice) med økonomiske og miljømessige fordeler ved grønne bygg og har også erfaring fra forsikringsbransjen og offentlig sektor. I perioden 2010 til 2017 var Bendiksen partner i advokatfirmaet Brækhus DA.

– Vi er glade for å ha advokat Bendiksen med oss på laget. Særlig vil hennes kompetanse på grønne byggeprosjekter være en styrke for NBBL og boligbyggelagene i vårt interessepolitiske arbeid. At det er lønnsomt å tenke grønt er det bred enighet om, og det stilles også krav til bærekraft når banker skal finansierer nye prosjekter, sier direktør for interessepolitikk og jus i NBBL, Henning Lauridsen.

Bendiksen sitter også i styret i Norsk Bygg og eiendomsforening (NBEF).

- Det er inspirerende å komme til en organisasjon som har et helhetsperspektiv på boligutvikling. Boligbyggelagene slutter ikke å ta ansvar etter at boligen er bygget, men har et sterkt fokus på boligforvaltning og bomiljø. Her kommer jeg til å få god bruk for min kompetanse på grønne bygg, men selvsagt også kontraktsrett, entreprise, erstatningsrett og forsikringsrett, sier Laila Marie Bendiksen i en kommentar.