Daglig leder Kjell Sæter i Ekspert Maskinutleie og Vegard Gultvedt, key account for konsernkundemarkedet hos Nasta, har inngått et elektrisk samarbeid. 

Nasta leverer seks elektriske gravere til Ekspert Maskinutleie

Ekspert Maskinutleie opplever økt etterspørsel etter elektriske maskiner og utstyr, og har nå signert avtale med Nasta for seks nye utslippsfrie gravemaskiner.

Det opplyser Nasta AS i en melding.

– Det siste året har bestått av overaskende mange forespørsler, så nå tar vi tak, sier daglig leder Kjell Sæter i Ekspert Maskinutleie.

Ekspert Maskinutleie AS har signert avtale for seks nye utslippsfire anleggsmaskiner fra Nasta. Dette er den største enkeltstående kontrakten på elektriske anleggsmaskiner som Nasta har fått til dags dato. Handelen består av to stykk av hver av gravemaskinmodellene ZE85, ZE160 og ZE210. Handelen er gjort med forbehold om at søknaden om Enova-støtte godkjennes. Basen for de utslippsfrie maskinene vil være Ekspert Maskinutleie sin avdeling i Drammen, står det i meldingen.

– Det er slik i markedet i dag at alle ikke kan eie elektriske maskiner. Derfor et det ekstra hyggelig at flere av våre kunder i utleiesektoren tar initiativ og satser på utslippsfrie løsninger, sier Vegard Gultvedt, key account for konsernkundemarkedet hos Nasta.

– Det blir både interessant og spennende med Ekspert Maskinutleie som en ny storkunde. Vi ser frem til et videre samarbeid med dem. Både Ekspert Maskinutleie og andre aktuelle aktører på utleie, satser friskt i et spennende marked og vi i Nasta er veldig glade for å kunne tilby løsninger for morgendagens byggeplasser, fortsetter han.

Det er Nasta Spesialproduksjon i Larvik, samt EAC European Application Centre GmbH i Tyskland som vil utvikle og produsere maskinene. ZE85 og ZE160 er maskiner som er ute i markedet i dag, blant annet på det mye omtalte prosjektet i regi av Oslo kommune med utslippsfri byggeplass i Olav Vs gate. ZE210 er under utvikling hos Nasta i dag, skriver Nasta i meldingen.

Ekspert Maskinutleie har i dag over 800 maskiner og til sammen mer enn 2900 unike objekter

– Det er viktig for oss å være det naturlige valget for anleggsbransjen. Dessuten har jeg et varmt hjerte for bransjen. Min far begynte jo sin karriere med å selge Brøyt – så det er klart at vi har en ekstra forkjærlighet for gravemaskiner, sier Kjell Sæter.

Nasta skal levere seks elektriske Zeron-maskiner til Ekspert Maskinutleie, blant annet to stykk ZE85.