NAF: Folk vil ha kraftigere lut mot farlige vogntog

Kravene til vogntog på norske vinterveier må skjerpes, mener 83 prosent av de spurte i en spørreundersøkelse NAF har fått utført.

Et vogntog fikk kjøreforbud etter å ha blitt stoppet med dette dekket i en kontroll langs E6 i Hedemark. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix

Over halvparten er ikke fornøyd med myndighetenes kontroll med vogntogene, og hele 74 prosent mener norske firmaer som kjøper transporttjenester har ansvar for tilstandene til vogntogene som blir brukt.

– Folk ønsker at politikerne og veimyndighetene tar i bruk kraftigere lut enn de gjør i dag for å få farlige vogntog bort fra veiene. Vogntogene gir en uakseptabel utrygghet langs veien, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste i bileiernes interesseorganisasjon NAF.

45 prosent av de over 1.000 spurte sier de i vinter har sett vogntog som står fast eller har kjørt ut. Undersøkelsen er utført av InFact for NAF.

Det er få som mener at sjåføren alene har ansvar og bør straffes når kjøretøyet ikke er vinterskodd, bare 7 prosent. 40 prosent mener firmaet bør straffes.