Slik så Nadderud stadion ut 16. mai. I sommer blir det skiftet til kunstgress. Foto: Cornelius Poppe / NTB.
Slik så Nadderud stadion ut 16. mai. I sommer blir det skiftet til kunstgress. Foto: Cornelius Poppe / NTB.

Nadderud skifter til kunstgress

Den mye omtalte og kritiserte gressmatta på Nadderud blir kunstgress i sommer. Første Stabæk-kamp på det nye underlaget blir i august.

8. juni blir politikerne i Hovedutvalg for miljø, idrett og kultur orientert om at kommunedirektøren i Bærum har bestemt at skiftet skal starte 1. august, skriver Budstikka.

– Hvis vi kunne velge hadde det blitt lagt kunstgress der for mange år siden. Årsaken til at det ikke har blitt gjort, er spydkast og friidrett. For oss ville det vært en fordel å spille og trene på samme bane, sier daglig leder Jon Tunold i Stabæk til avisen.

Stabæk har ikke hatt mulighet til å trene på Nadderud-gresset i vår. Banen har vært gjenstand for mye kritikk.

– Det er gøy å spille på en åker. Banen er helt forferdelig, men den er som den er, sa Odds Sondre Solholm Johansen i sesongens første kamp på Nadderud.

Mandag kalte VIF-trener Dag-Eilev Fagermo banen «en skam for norsk fotball».

Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann er fornøyd med avgjørelsen.

– Fra sportens side er det 100 prosent gledelig om det skjer at banen byttes i år. Det aller viktigste er at vi kan trene og spille kamper på samme underlag, sier Bjarmann.

Stabæk - Tromsø i Eliteserien 13. august blir første kamp på «Nye Nadderud». For kvinnelaget blir den første kampen 26. august.