Morsa Alexander Mikaelsen. Foto: A Bygg
Morsa Alexander Mikaelsen. Foto: A Bygg

Morsa Alexander Mikaelsen går til A Bygg

Hvert år tar A Bygg Entreprenør inn 2-3 kandidater i et karriereutviklingsløp rettet mot bransjens yngste. Den første som i år får tilbudet er 26 år gamle Morsa Alexander Mikaelsen.

– Med rollen som prosjektingeniør ønsker A Bygg å tilby en vei inn i entreprenørfaget for unge nyutdannete kandidater med noen års erfaring. Satsingen gir selskapet tilgang på ambisiøse kandidater, mens kandidatene får muligheten til å lære mye på kort tid. Kun 2-3 kandidater får hvert år tilbudet, den første i år er Morsa Alexander Mikaelsen, skriver selskapet i en pressemelding.

Mikaelsen er utdannet sivilingeniør fra Danmark Tekniske Universitet.

– Etter noen svært lærerike år i Norconsult ønsket jeg meg muligheter for å ta en større del av gjennomføringen av byggeprosjekter. Fremfor en liten rolle i et stort miljø, ønsket jeg en stor rolle i et mindre miljø. I A Bygg er det kort vei fra ord til handling, læringskurven er den bratteste i bransjen, men det er også karriereutviklingen for dem som har ambisjoner, sier han i meldingen.

Morten Raugstad, administrerende direktør i A Bygg er ikke redd for å ikke innfri Mikaelsens forventninger.

– Morsa går rett inn i et av våre største prosjekter noensinne, IKEA sitt nye 43.000 kvadratmeter store hovedlogistikksenter på Vestby. Som prosjektingeniør vil han bli kastet ut i det fra første dag. Han blir en del av et svært kompetent team med høye forventninger, han vil få ansvar og må levere. Og det er jeg overbevist om at han vil gjøre, sier Raugstad.

Mikaelsen tiltrådte 6. februar.