Administrerende direktør Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul. Foto: Moelven
Administrerende direktør Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul. Foto: Moelven

Moelven Byggmodul legger ned produksjonslinje - 50 mister jobben

Moelven Byggmodul AS reduserer antall produksjonslinjer fra tre til to, og avvikler aktiviteten ved avdelingen på Hjellum. 50 medarbeidere blir overtallige.

- Dette er en trist dag for alle i Moelven Byggmodul, og ekstra tungt for de som vi ikke lenger har en arbeidsplass til. Vi har hatt permitteringer ved Hjellum siden midten av august, og har ikke klart å bygge opp en ordrehorisont som gjør det mulig å starte opp igjen produksjonslinjen ved Hjellum, sier administrerende direktør Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul i en pressemelding.

De opplyser at rundt 50 medarbeidere blir rammet av avviklingen av produksjonslinjen. Disse vil få bistand fra Moelven i samarbeid med NAV.

- Vi klarte å finne midlertidig arbeid til om lag 30 av de 80 som fikk varsel om permittering på sensommeren i fjor. Nå skal vi gjøre det vi kan for å se etter muligheter til videre arbeid i Moelven-konsernet, eller utenfor i samarbeid med NAV, sier Killi.

Medarbeiderne i selskapet ble orientert om situasjonen på et allmøte i formiddag.

Han forklarer at årsaken til avviklingen er krevende marked, der økte kostnader i alle ledd har gitt en kraftig brems innen boligsegmentet.

Avviklingen av aktiviteten på Hjellum får ingen direkte konsekvenser for kundene, opplyser Moelven Byggmodul.