Mobergs Golv & Kakel i Borås blie en del av Håndverksgruppen. Her med grunnlegger Anders Moberg og datteren Sandra Moberg, som er daglig leder i gulvbedriften. Foto: Privat
Mobergs Golv & Kakel i Borås blie en del av Håndverksgruppen. Her med grunnlegger Anders Moberg og datteren Sandra Moberg, som er daglig leder i gulvbedriften. Foto: Privat

Mobergs Golv & Kakel går til Håndverksgruppen

Svenske Mobergs Golv & Kakel blir i Borås innlemmet i håndverkskonsernet.

Håndverksgruppen er i sterk vekst, og den svenske delen av virksomheten består nå av i alt 14 selskaper som samlet omsetter for mer enn én milliard kroner i året. Siste selskap som blir en del av Håndverksgruppen, er Mobergs Golv & Kakel i Borås.

– Sverige er et viktig vekstmarked for oss, og vi har klart å tilknytte oss flere av de fremste håndverksbedriftene i Sverige. Med innlemmelsen av Mobergs Golv & Kakel, har vi nå tre ulike selskaper bare i Borås-distriktet, sier konsernsjef Øyvind Emblem i Håndverksgruppen i en pressemelding.

Mobergs Golv & Kakel ble etablert av Anders Moberg i 1987, som kommer fra en av de eldste gulvleggerslektene i Sverige. Datteren Sandra Moberg er daglig leder av virksomheten i Borås, en kommune i Västra Götalands län, like utenfor Gøteborg.

– Min bestefar startet som gulvlegger, deretter min far, og så kom jeg. I dag blir selskapet drevet av mine to barn, som nå er fjerde generasjon gulvleggere, sier eier og gründer, Anders Moberg i meldingen.

Mobergs Golv & Kakel driver med alt innen gulvlegging, og oppdragene strekker seg fra privatboliger til store nybygg. Selskapet har faste rammeavtaler med ulike borettslag, samt langsiktige avtaler riksdekkende entreprenører som Skanska og Peab.

Selskapet teller i dag 20 ansatte, og omsetningen i fjor havnet på 35 millioner kroner.

– De siste fem årene har vi klart å øke omsetningen med 75 prosent. Årsaken er nok en kombinasjon av at vi tar godt vare på kundene våre, at vi er et innarbeidet familieselskap med et faglig kompetent personale. Det fungerer veldig bra mellom oss, og det gir resultater, sier Moberg.

Han ser frem til å utvikle selskapet videre i samarbeid med Håndverksgruppen.

– Det er veldig stort for oss å få bli en del av Håndverksgruppen. At vi oppfyller de krav og mål som skal til, er en fjær i hatten for vår del. Vi kjenner oss alle motiverte til å bidra med lønnsomhet og kunnskap innad i Håndverksgruppen, sier Anders Moberg.

– Jeg blir snart 59 år, og min målsetning har hele tiden vært å skape noe som kan leve videre når man selv går av. Derfor kjennes dette veldig rett ut, sier Moberg.