Håndverksgruppen knytter til seg ett av Uppsalas største byggeselskaper, K360. Daglig leder Patrik Tomtlund (f.v), David Blomster og Peter Sonesson. Foto: Privat
Håndverksgruppen knytter til seg ett av Uppsalas største byggeselskaper, K360. Daglig leder Patrik Tomtlund (f.v), David Blomster og Peter Sonesson. Foto: Privat

Håndverksgruppen vokser til én milliard i Sverige

Håndverksgruppen passerer nå én milliard kroner i omsetning i Sverige med innlemmelsen av selskapet K360 i Uppsala.

– Til sammen er 13 håndverksbedrifter i Sverige tilknyttet Håndverksgruppen, med en samlet omsetning på over én milliard kroner i året. Dette ble klart da Håndverksgruppen nylig sikret seg en avtale med en av Uppsalas største byggaktører, K360, som alene omsetter for nærmere 300 millioner kroner, heter det i en melding fra selskapet.

– Dette er stort for oss. Vi har betydelige ambisjoner for Sverige, og har fått til mye spennende i det markedet i løpet av kort tid. Vi er svært tilfredse med å lande en avtale med en såpass betydelig aktør som K360. Det er så langt den største transaksjonen i Sverige hittil, sier konsernsjef Øyvind Emblem i Håndverksgruppen i meldingen.

K360 i Uppsala ble etablert på midten av 1990-tallet under navnet Knivsta Plattsättning. I dag teller selskapet 80 ansatte, og leverer ulike byggetjenester og flisarbeider til Stockholm og Uppsala-området.

I år ligger selskapet an til å nærme seg 300 millioner kroner i omsetning, en kraftig vekst fra 2021 da selskapet lå på 235 millioner kroner.

– Den kraftige økningen skyldes et økt antall oppdrag fra gamle og nye kunder, samt et par større selvstendige prosjekter, sier daglig leder Patrik Tomtlund i K360 i meldingen.

Virksomheten i selskapet består av to hovedområder; flislegging på alt fra flyplasser, kjøpesentre til nybygg, mens det andre satsingsområdet består av renovering av ulike hus og næringsbygg, samt utbedring av forsikringsskader. Selskapet arbeider med flere store entreprenører og eiendomsselskaper på rammeavtaler.

Ifølge daglig leder Patrik Tomtlund i K360 gikk det raskt fra Håndverksgruppens innledende samtaler til en avtale var på plass.

– Vi ønsket en rask avklaring, og hadde bra tempo i prosessen. Det kjennes veldig bra å ha landet dette nå, sier Tomtlund, som har jobbet over 20 år i selskapet.

Han mener det er en fordel, selv for et stort selskap som K360, å bli en del av et større konsern.