Kultur- og idrettsbygg har inngått kontrakt med Bico Bygg og Innredning om levering av mediestativer til Deichman Bjørvika. Fra v Kristoffer Emberland anbudsansvarlig i Bico, Finn Bjørsrud salgssjef i Bico, Eli Grimsby direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, Vibeke Johnsen prosjektansvarlig Deichman i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, Vibeke Skaiaa prosjektleder prosjektering ÅF Advansia. Foto: Kultur- og idrettsbygg

Mer enn tre kilometer mediestativer skal installeres i Deichman

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har i dag inngått kontrakt med Bico Bygg og Innredning fra Kristiansand om levering av mediestativer til Deichman Bjørvika.

Mediestativene, som er en vesentlig del av møbleringen i det nye hovedbiblioteket, vil være svært synlige og sette et tydelig prege på Oslos nye signalbygg. Komplett leveranse er på rundt 3.200 hyllemeter.

– Dette er den største og viktigste møbelkontrakten som er inngått ved det nye hovedbiblioteket. Vi har satt høye krav til både design, kvalitet og fleksibilitet. Leveransen vil være svært viktig for brukeropplevelsen til publikum og de ansatte i deres daglige arbeid, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg i en pressemelding.

Kontrakten «D025 Løst mediestativ inkludert utstillingselementer» er på drøye 20 millioner kroner.

Spennende og krevende konkurranse

Mediestativene skal være et fleksibelt og arealeffektivt modulsystem for oppbevaring, utstilling og eksponering av ulike medier. Det skal være brukervennlig, tåle høy vekt og være tilpasset hard bruk. Med enkle grep, skal mediestativene kunne endres fra å være en tradisjonell bokhylle, til å oppbevare andre typer medier og til å fungere som utstillingsmodul. Systemet skal også kunne forme rom, og kunne kombineres med bordplater og sofaer.

– Det har vært en spennende og krevende konkurranse med forhandling. De tre firmaene som ble prekvalifisert leverte alle gode tilbud. Bico Bygg og Innredning var den eneste som oppnådde topp score på både kvalitet, design og pris. De var svært lydhøre og løsningsorienterte underveis i prosessen for å møte våre høye krav og forventninger, sier Grimsby.

Synlig spesialprodukt i prestisjeprosjekt

– Vi har hatt flere store leveranser, men dette er den største enkeltkontrakten vi noensinne har hatt. Vi er glade og stolte over å være med å levere til et så stort prestisjeprosjekt som det nye hovedbiblioteket i Bjørvika, sier salgssjef Finn Bjørsrud i Bico Bygg og Innredning.

Mediestativene, som vil bli et svært synlig spesialprodukt, skal leveres i børstet natureloksert aluminium med toppmoduler og hylletilbehør i hvitpigmentert ask. Alle hylleplater og topplater skal ha integrert LED-belysning som ivaretar god belysning av innholdet i mediestativene.

– Det ligger svært avansert lysteknologi i modulene. I hver enkelt hylle finnes 24 små lyspunkter som lyser både symmetrisk og asymmetrisk, og som kan dimmes individuelt. Men den aller største utfordringen er å produsere enkle, slanke, fleksible moduler som skal kunne brukes i forskjellige høyder og lengder, og samtidig være stabile, trygge og robuste for offentlig bruk, sier Bjørsrud.

Deichman Bjørvika skal imøtekomme et mangfold av besøkende og tilby et vidt spekter av tjenester, fasiliteter og ulike typer medier. Interiørkonseptet skal gi biblioteket særpreg og legge til rette for både formidling av kunnskap og kommunikasjon mellom mennesker. Det skal preges av å være pulserende og imøtekommende, lekent og uhøytidelig med industriell eleganse. Inventaret skal være med på å underbygge de ulike områdenes identitet samt være fleksibel og tåle ommøblering etter skiftende behov og bruk.