Heidi Finstad

Mener uenighet rundt varedatainformasjon må styrke BNLs digitaliseringsarbeid

Adm. dir. Heidi Finstad i Treindustrien mener uroen som er oppstått rundt eierskapet til varedatainformasjon den siste uken synliggjør viktigheten av BNLs digitaliseringsarbeid. 

Tidligere i uken ble det kjent gjennom et informasjonsbrev CoBuilder har sendt ut til sine samarbeidspartnere at Norsk Byggetjeneste har sendt CoBuilder et varsel om søksmål. Stridens kjerne er CoBuilders bruk og gjenbruk av Norsk Byggtjenestes NOBB-nummer og varetekster i sine databaser. Norsk Byggtjeneste mener bruken krever lisens, noe CoBuilder er uenig i.

– Dette synliggjør viktigheten av digitaliseringsprosjektet til BNL, og at det utvikles overordnede løsninger for hele næringen. Dette handler om mer enn konkurranseforholdet mellom NOBB og CoBuilder – dette handler om konkuranseevnen til norske leverandører og entreprenører. Det er ikke bra om det skal utvikles to ulike registre, sier Finstad.

– Min holdning er at varedatainformasjonen er vareeieres eiendom - uansett hvor det ligger, legger Finstad til.

Hun mener denne situasjonen burde gi ekstra trykk for styrke digitaliseringsarbeidet gjennom BNL som skal bidra til å løfte næringen.

– Dette er en sak som angår hele næringen, sier hun.