Det nye sykehuset er i ferd med å reise seg i Stavanger. Foto: SUS2023

Med den siste kontrakten har Faber Bygg sikret seg oppdrag for over en halv milliard på nytt Stavanger-sykehus

Helse Stavanger har inngått avtale med Faber Bygg om å levere 4.000 kvadratmeter installasjonsgulv til det nye universitetssykehuset i Stavanger. Nå har de bikket oppdrag for en halv milliard på prosjektet.

Faber Bygg AS fikk høsten 2018 kontrakt om å levere fasader til det nye sykehuset i Stavanger (SUS2023) verdt 456 millioner kroner inkludert mva, og sommeren 2019 ble det kjent at Faber skal levere himlinger til prosjektet til en verdi av vel 40 millioner kroner inkludert mva.

Kontrakten har en samlet verdi på 9,2 millioner kroner inkludert mva.

Dermed har Faber nå passert en halv milliard kroner i kontrakter med SUS2023.

- Vi har tidligere anslått at kontraktene vi har fått utgjør over 120 arbeidsplasser hos oss, og nå ser vi at denne avtalen fører til at vi kan holde enda flere folk i arbeid. Samlet er dette også veldig viktig for våre underleverandører, opplyser Jan Arild Wathne, administrerende direktør i Faber Bygg i en pressemelding.

Avtalen om å levere installasjonsgulv omfatter bygging av installasjonsgulv på justerbare støttebein for å skjule tekniske installasjoner under gulvet.

- Vi skal levere cirka 2.100 kvadratmeter faste installasjonsgulv i behandlingsbygg og akuttbygg samt cirka 1.900 kvadratmeter datagulv i tekniske rom for el og IKT i alle bygg, sier Wathne.

Ifølge byggherren holder byggeprosjektet fremdriften. I løpet av sommeren vil deler av det høyeste bygget begynne å reise seg.

- Nå ser folk hvor stort dette er, vi driver for tiden et av landets største byggeprosjekt og vi gleder oss over at bygget viser igjen. Dette blir et landemerke, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023 i en kommentar.