Alexander Brage Hansen i Maxbo Proff viser frem BEAst Label. Foto: Maxbo

Maxbo Proff lanserer ny etikett for bedre byggeplasslogistikk

Maxbo Proff adopterer det svenske systemet BEAst Label, og lanserer en ny etikett som kan knyte nøyaktig informasjon til varer og utstyr.

Det skriver Maxbo i en pressemelding fredag.

BEAst label er allerede en standard i Sverige, utviklet av den svenske byggenæringen og deres organisasjon BEAst (Byggbranschens Elektroniska Affärsstandard).

I Norge får etiketten navnet NeB Label, og Maxbo Proff er, ifølge pressemeldingen, blant de første som tar den i bruk. Foreløpig brukes etiketten internt fra hovedlageret til Maxbos varehus, men blir tilgjengelig for kundene i januar, skriver Maxbo.

– BEAst Label har allerede etablert seg som et begrep i byggebransjen, og er et viktig steg mot digitalisering, effektivisering og økt bærekraft, sier Alexander Brage Hansen, virksomhetsarkitekt i Maxbo Proff, i pressemeldingen.

BEAst Label var blant annet tema da Virke Bygg og Anlegg-sjef Bengt Herning snakket med Byggeindustrien om viktigheten av digitalisering i 2017.

Bedre logistikk

Hansen tror den nye etiketten kan føre til en betydelig bedre byggeplasslogistikk i Norge.

– Etiketten inneholder svært detaljert informasjon. Det er spesielt nyttig på store byggeplasser med mange leveranser, og vil føre til bedre kontroll og økt effektivitet, sier han.

En etikett av denne typen vil nå kunne inneholde navnet på prosjektet, adressen, lasteplass, bygg, trappeoppgang, etasje, leilighet, rom og til og med plasseringen i rommet, heter det i pressemeldingen.

Integrerer mot BIM

Etiketten har en strekkode som kan skannes med håndterminal eller telefon for elektronisk mottak på byggeplassen. På sikt kommer også QR-kode med GPS-koordinater, QR-kode med innholdsbeskrivelse og RFID-merking.

– Alle leveransedata, som adresser og rom, registreres ved bestilling. Vi jobber også med å integrere dette mot BIM og våre kunders systemer. Så alt ligger til rette for stadig forbedringer og forenklinger i tiden som kommer, sier Hansen.

Christina Stautland, direktør Maxbo Proff, tror dette vil bli godt tatt imot av kundene.
– God logistikk er grunnleggende for å effektivisere byggeplassene. Derfor er slike løsninger som BEAst Label utrolig viktige. Det tilfører verdi i form av en ny og unik kontroll. Tilbakemeldingene fra de kundene vi har diskutert dette med er veldig gode, sier Stautland.