F.v.: Bjørnar Haukstad (R8 Property), Emil Eriksrød (R8 Property), Elin Vatn (Snøhetta), Tommy Thovsland (R8 Group), Per Arthur Larsen (Skanska) og Skjalg Fredheim (Asplan Viak) på toppen av Powerhouse Telemark. Foto: THT FotoFra kranselaget på Powerhouse Telemark. Foto: THT FotoFra kranselaget på Powerhouse Telemark. Foto: THT Foto

Markerte tett bygg på Powerhouse Telemark

Torsdag markerte var over 100 fagarbeidere og funksjonærer med på kranselaget for Powerhouse Telemark i Porsgrunn.

Til stede var også representanter fra Snøhetta, Skanska og Asplan Viak, som er en del av Powerhouse-samarbeidet.

Kranselaget for «Den grønne diamanten», som prosjektet kalles, er nok en milepæl for bygget som har fått en god start på året. I forrige uke ble nemlig Powerhouse Telemark kåret til et av verdens mest spennende byggeprosjekter av CNN. Oppmerksomheten fra CNN har ikke gått upåaktet hen, og har ført til mye ekstra oppmerksomhet.

- Vi hadde en visjon om et prosjekt som Telemark kunne være stolt av, og som kunne inspirere andre til å sette fokus på bærekraftige bygg. Det har vi oppnådd, og det er ekstra hyggelig at CNN bekrefter dette, sier konserndirektør i R8 Group, Tommy Thovsland, som er byggherre, i en pressemelding.

Powerhouse Telemark overleveres 1. juni, og den offisielle åpningen av bygget blir fredag 18. september, når leietakerne har fått tid til å bo seg litt inn.

Bygget har vil huse rundt 350 kontorplasser, og store deler er allerede leid ut. Det er klart at Gassnova, Evolve, R8, Rambøll, Schneider Electric, SCG Chemicals, Protekt IT og Mynd entreprenør flytter inn i Powerhouse-bygget rett ved Porsgrunnselva.