Fasaden i Uppsala.  Foto: Malorama
Fasaden i Uppsala. Foto: Malorama

Mal Proff-kjeden etablerer seg i Sverige

26. april åpner Mal Proff sin første egeneide proffbutikk i Uppsala.

- Vi ser frem til å etablere oss i Sverige. Mal Proff er Norges ledende leverandør av overflateprodukter til proffmarkedet og vår ambisjon er å ta en betydelig posisjon i det svenske markedet, sier Pål Trudeng som er administrerende direktør i Malorama i en pressemelding.

Malorama forteller også at butkken i Uppsala bare markerer starten på satsingen i Sverige. I løpet av 2023 vil det åpnes ytterligere fem proffbutikker i Sverige.

- Det svenske markedet er interessant, og dette er en spennende satsning som vi har stor tro på. Mal Proff er en del av Mestergruppen-konsernet som allerede har god forankring i det svenske markedet med byggevarekjedene XL-BYGG og Bolist. Med etableringen av Mal Proff-kjeden i Sverige så forsterker vi dermed vår posisjon her, legger han til.

I meldingen skriver de at det svenske overflatemarkedet for maling og myke gulvprodukter med tilbehør innen proffsegmentet beregnes til å være dobbelt så stort som det norske. Selskapet Mal Proff i Sverige er opprettet som en egen salgs- og driftsorganisasjon.

- Vi har en bra businessmodell og med alt det Mal Proff-konseptet tilbyr, så har vi gode forutsetninger for å bli et attraktivt valg for kundene. Vi har bygget opp et helt nytt team i Sverige, og er veldig imponert over alt som har blitt gjort i forbindelse med etableringen og nyåpningen av den første butikken vår i Uppsala, sier salgsdirektør Terje Langmoe.

Langmoe forteller at produktsortimentet også vil ha svenske varemerker.