Styreleder Carl Otto Løvenskiold i Bygg Reis Deg. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Løvenskiold åpnet Bygg Reis Deg

- Bygg Reis Deg er byggenæringens viktigste møteplass, og dette er en dag vi har sett frem til lenge.

Det sa styreleder Carl Otto Løvenskiold i Bygg Reis Deg åpnet messen og konferansen Det norske byggemøtet onsdag morgen.

Han dro paralleller til den første Bygg Reis Deg-messen på Akershus festning i 1954, og viste til at messen og næringen har utviklet seg hånd i hånd.

- I dag er vi stolte av at Bygg Reis Deg har etablert seg som den viktigste møteplassen i næringen. Årets messe er større enn noen gang, med 563 utstillere fra 17 nasjoner, sa en stolt Bygg Reis Deg-styreleder.

Han mente at fagmessen gir en unik mulighet for utstillerne til å presentere varer og tjenester til nærmere 45.000 besøkere de neste fire dagene.

- Endring er den ny normen, og det digitale preger vår hverdag. Sentralisering, urbanisering og bærekraft er viktige drivkrefter. Klimautfordringene er store, og vi har satt oss høye mål som nasjon for å sikre kommende generasjoner. Med bakgrunn i dette er hovedtemaene på årets Bygg Reis Deg; digitalisering, urbanisering og bærekraft, sa Løvenskiold.

Han viste til at bedre samspill er svaret man får når man spør hva som skal til for å løse fremtidens utfordringer, og mente at Bygg Reis Degs nye konferanseprogram Det norske byggemøtet er viktig i så måte.

- Vi ønsker å bidra til debatt og sikre kompetanseheving i den norske byggenæringen. Derfor har vi også etablert Digital arena, som er vårt bidrag til å fremme innsikt og forståelse. Hvordan bruker vi ny teknologi til på prestere bedre og skape fremtidig lønnsomhet, spurte Løvenskiold seg i sin åpningstale.