Rjukan-selskapet Brødrene Hansen Betong AS skal levere betong til verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for ørret. Bildet er hentet fra betongleverandørens Facebook-side.
Rjukan-selskapet Brødrene Hansen Betong AS skal levere betong til verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for ørret. Bildet er hentet fra betongleverandørens Facebook-side.

Lokalt betongselskap fikk storkontrakt – leveransen er fire ganger større enn normal årsproduksjon

Brødrene Hansen Betong skal levere ferdigbetong til byggingen av det som blir et 27.000 kvadratmeter stort landbasert oppdrettsanlegg på Rjukan

Det er Hima Seafood som bygger det som blir omtalt som verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for ørret. Rjukan-selskapet Brødrene Hansen Betong AS har inngått en avtale med hovedentreprenøren Total betong AS på levering av ferdigbetong til prosjektet.

Ifølge Rjukan Arbeiderblad er partene enige om en leveranse på 25.000 kubikkmeter betong de neste 30 månedene. Normalt leverer det lokale betongselskapet 6.000-7.000 kubikk i løpet av et år.

– Vi er veldig fornøyde med avtalen, sier daglig leder Bjørn Næss Hansen i Brødrene Hansen Betong, til Rjukan Arbeiderblad.

Ferdigbetongselskapet skal nå investere i både ny fabrikk og nye betongbiler, og det planlegges å ansette fem til seks nye medarbeidere i betong- og transportdelen.

Oppdrettsanlegget skal bygges i betong og vil romme en rekke bassenger.
Oppdrettsanlegget skal bygges i betong og vil romme en rekke bassenger.Illustrasjon: Hima Seafood.

Kontrakter for 1,4 milliarder

Tidlig i august omtalte Byggeindustrien oppstarten for det 27.000 kvadratmeter store oppdrettsanlegget som Hima Seafood har startet byggingen av på Rjukan.

Prislappen for anlegget er beregnet til 2,5 milliarder kroner og ifølge arbeidene styreleder Olav Ulleren i Hima Seafood, vil kontrakter tilknyttet byggingen av anlegget utgjøre rundt 1,4 milliarder kroner.

– Vi må nok plusse på noe sett i lys av blant annet prisstigningen i markedet, men i utgangspunktet er selve byggingen priset til 1,4 milliarder, fortalte Ulleren til Byggeindustrien.

Vil bruke lokale

Han kunne samtidig love at også lokale leverandører vil høste frukter av gigantprosjektet.

– Lokale leverandører er allerede på plass, og ambisjonen er å utnytte det lokale markedet så langt det er mulig, uttalte Ulleren.

– Mye betong og bassenger

I prosjektet skal det blant annet bygges smoltanlegg, matfiskanlegg og renseanlegg, samt en 11 kilometer langt rørledning til Tinnsjøen

– Det er et stort og komplekst anlegg med mye betong og bassenger, sa Ulleren til Byggeindustrien i begynnelsen av august.

Det 27.000 kvadratmeter store landbaserte oppdrettsanlegget skal bygges på Svadde på Rjukan.
Det 27.000 kvadratmeter store landbaserte oppdrettsanlegget skal bygges på Svadde på Rjukan.Illustrasjon: Hima Seafood.