Litex for egen maskin

Litex vil fra nyttår stå for eget salg og distribusjon i det norske markedet. Distribusjonsavtalen selskapet til nå har hatt med Glava opphører.

Bakgrunnen er ønsket om å bygge opp en mer spesialisert salgsstyrke som kan gi de beste rådene om hvordan bygge trygge baderom.

Sandefjordsbedriften Litex leverer løsninger som sikrer tryggere, bedre og mer holdbare våtrom. Løsningene har vært i salg i over ti år, og er tilgjengelig i hele Norden. For å få bedre kontroll over egen verdikjede og bedre støtte utsalgssteder ansetter nå Litex egne distriktssjefer som skal dele oppfølgingen av forhandlere og håndverkerbedrifter mellom seg. Funksjoner som ordrebehandling, logistikk og teknisk support blir også styrket.

- Med eget salgsapparat vil vi sette kraftig fokus på å bedre støtte våre mange målgrupper med kunnskap og råd, sier administrerende direktør, Jørn Davidsen, i Litex.

- Vårt ønske er å fremstå som den mest kunnskapsrike aktøren og gi de beste langsiktige rådene til våre interessenter. Dette tilsier at de som bygger badene får kunnskap om riktig byggeskikk, kloke og helhetlige materialvalg, og ikke minst råd som sikrer bedre, billigere og tryggere oppføring. Litex er på badets side og vil kjempe for at norske baderom skal være trygge, sier Davidsen.

Davidsen fremhever at det ikke er noe dramatikk bak avviklingen av avtalen med Glava.

- Vi har kjørt en ryddig prosess og funnet ut at det beste for Litex er at vi kjører for egen maskin. Vi får nå et eget salgsapparat som skal dekke hele landet. Det gjør at vi kan ta posisjonen som den fremste kunnskapsformidler om hvordan trygge baderom skal oppføres, sier Davidsen.

Litex sine løsinger er tettere og sikrere enn alt annet på markedet. De som tar dette i bruk får best totaløkonomi ved bygging av bad, enklere arbeidsvilkår for de utførende og ikke minst lang levetid på våtrommet. Den patenterte membranplata har innbakt et tettesjikt av aluminium som gir damptetthet og vanntetthet som er mer en ti ganger bedre enn anbefalt krav fra Sintef Byggforsk. Litex-platen har lang levetid, er lettest i vekt og gir minst slitasje på verktøyet.