Det rusker på toppen av Mjøstårnet. 19 boligkjøpere krever at byggherre Arthur Buchardt river den 181 kvadratmeter store toppleiligheten.

Leilighetskjøpere krever at Buchardt river toppleiligheten i Mjøstårnet

19 leilighetskjøpere i Mjøstårnet i Brumunddal er svært lite fornøyd med at Arthur Buchardt har bygd en 181 kvadratmeter stor leilighet der de mener det skulle vært en felles takterrasse.

Arthur Buchardt rakk så vidt å åpne Mjøstårnet, verdens høyeste trehus, før han har fått et krav fra 19 leilighetskjøpere om å rive den 181 kvadratmeter store toppleiligheten i bygget.

NRK skriver at boligkjøperne reagerer på at det i prospektet var tegnet inn en stor takterrasse i 18. etasje av bygget og at denne skulle være en felles takterrasse. Saken har også vært omtalt i Ringsaker Blad og Hamar Arbeiderblad.

Nå har boligkjøperne gjennom sin advokat sendt et brev til byggherren AB Invest med krav om at leiligheten må rives, og at den private delen av takterrassen tilbakeføres til en felles terrasse. Kjøperne krever en bekreftelse på at dette blir gjort innen onsdag 20. mars.

Daglig leder Gard Utkilen i AB Invest ønsker ikke å kommentere saken til NRK.