LonaParken i Bergen. Illustrasjon: Link arkitektur

Legger ned grunnsteinen på svanemerket NCC-prosjekt

Mandag vil Bergen-ordfører Trude Drevland legge ned grunnsteinen for Norges første svanemerkede leilighetsprosjekt, LonaParken i Åsane.

Det skriver NCC i en pressemelding på sine nettsider onsdag.

Mandag 1. desember kommer Bergen-ordfører Trude Drevland til Åsane for å legge ned grunnsteinen til boligprosjektet LonaParken. Også representanter fra Svanemerket og administrerende direktør i NCC Bolig deltar i arrangementet, skriver NCC i pressemeldingen.

LonaParken er det første norske leilighetsprosjektet som har fått tildelt miljømerket Svanen.

– Svanemerking er i like stor grad et kvalitetsstempel som miljøstempel. Boligene skal være miljøsmarte og ha et godt innemiljø. De skal være sunne i dag og for framtidige generasjoner. Det betyr en bærekraftig utvikling fra planlegging til innflytting og bruk av boligene. Vi er svært fornøyde med å markere byggestart for de første svanemerkede leilighetsprosjektet i Norge, sier Peter Svensson, administrerende direktør i NCC Bolig.

– Hvordan vi bor er et av de viktigste miljøvalgene vi gjør. Det er stor miljøgevinst å hente både når det gjelder selve byggeprosessen, alle materialene som blir brukt og hvor energieffektiv boligen er. Svenskene har lenge kunnet velge svanemerkede boliger. Det gleder meg at norske boligkjøpere endelig kan gjøre det samme, sier Anita Winsnes, direktør i Miljømerking.