LAB Entreprenør er innstilt som hovedentreprenør for ombygging og rehabilitering av Vik Helse og Omsorgssenter av Vik Kommune. Illustrasjon: Vik Kommune
LAB Entreprenør er innstilt som hovedentreprenør for ombygging og rehabilitering av Vik Helse og Omsorgssenter av Vik Kommune. Illustrasjon: Vik Kommune

LAB innstilt på Vik Helse og Omsorgssenter

LAB Entreprenør, et selskap i AF Gruppen, er innstilt som hovedentreprenør for ombygging og rehabilitering av Vik Helse og Omsorgssenter av Vik Kommune.

Det skriver AF Gruppen i en pressemelding fredag.

Arbeidene omfatter bygningsmessige fag, og skal gjennomføres som hovedentreprise. Helsetunet er lokalisert i Vikøyri i Vik Kommune, omtrent 2,5 timers kjøretur fra Bergen.

Prosjektet omfatter flere ulike bygg som til sammen utgjør et samlet helse- og omsorgssenter i Vik. Planlagt oppstart er mars 2022 og ferdigstillelse mai 2026, heter det i pressemeldingen.

Byggefasen vil bestå av tre ulike byggetrinn, der ulike bygg i anlegget blir bygget, ombygget og rehabilitert i hvert trinn. Brutto samlet gulvareal på de ulike byggene som skal bygges, ombygges og rehabiliteres i prosjektet er på omtrent 8.500 kvadratmeter, skriver AF Gruppen.

– Dette er et viktig og spennende oppdrag for oss, og vi er svært fornøyde med at Vik kommune har valgt LAB Entreprenør til dette prosjektet, sier Gard Kvalheim, administrerende direktør i LAB Entreprenør.

Endelig kontrakt vil bli inngått etter utløpet av en elleve dager lang karensperiode. Kontrakten vil ha en verdi på 181 millioner kroner før merverdiavgift.