Illustrasjon: 3RW arkitekter / HLM Arkitektur

Kruse Smith bygger ny barneskole og idrettshall på Karmøy

Kruse Smith og Karmøy kommune har inngått avtale om bygging av ny barneskole og idrettshall etter å ha gjennomført forprosjektfasen i samspill med hverandre.

Det skriver Kruse Smith i en pressemelding.

– Dette er en stor og viktig kontrakt for oss i Kruse Smith Entreprenør AS. Nå gleder vi oss til å komme i gang med arbeidet med å bygge ny skole for barn og lærere på Karmøy, sier regiondirektør for Kruse Smith, Kristin Stømer Frafjord, i meldingen.

Kruse Smith skal først oppgradere Lyngveien, som blir tilførselsvei til skolen, samt grave ut tomt. Gravearbeidet starter opp i månedsskiftet februar/mars. Prosjektet skal være klar med ny vei og ferdig utgravd byggetomt i august i år.

Arbeidet med å bygge skole og idrettshall starter opp i august, og skal være ferdig våren 2022. Totalramme for prosjektet er 270 millioner kroner, skriver Kruse Smith.

– Det blir flott å se at det skjer noe konkret. Denne skolen og idrettshallen har vi sett frem til siden 2016, da beslutningen ble tatt. Skolen skal erstatte Stokkastrand skole og Eide skole, og er bygd med overkapasitet for å kunne håndtere økt tilflytting til Stangeland i årene som kommer, forteller Jan Arvid Sandvik, prosjektleder i Karmøy kommune.