Kobelco har utstyrt en gravemaskin på Bauma med automatisk grave- og tiltrotatorfunksjon. Foto: Engcon.

Kobelco viser frem automatisert gravemaskin og Engcon tiltrotator under Bauma

Under Bauma 2019 viser Kobelco Construction Machinery, i samarbeid med Engcon og Leica Geosystems, frem en automatisk grave- og tiltrotatorfunksjon.

– Det er en spennende løsning som vi har utviklet sammen, sier administrerende direktør Krister Blomgren i Engcon Group i en pressemelding.

Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME), Engcon og Leica Geosystems viser nå frem verdens første tiltrotatorkompatible gravesystem på en Kobelco SK210LC-10 gravemaskin. Systemet kombinerer den nyeste 3DMC-teknologien (3D Machine Control) fra Leica Geosystems med tiltrotatorteknologien fra Engcon, skriver selskapet.

Kobelco og Engcon har, sammen med Leica Geosystems, utviklet systemet til automatisk å styre bommens bevegelse opp og ned samt skuffens posisjon, tilt og rotasjonsvinkel med én spakbevegelse. Systemet er svært fleksibelt, noe som gjør at føreren kan velge mellom Auto Boom Control, Auto Bucket Control, Auto Tilt Control og Auto Rotation Control eller en kombinasjon av alt som kreves for å gi føreren maksimal kontroll.

– Vi har sammen utviklet denne funksjonen som vi synes virker svært spennende. Samarbeidet har gått utrolig bra, og det var gøy å se den Engcon-utstyrt gravemaskinen med all automatikken på messen. Den får utrolig mye oppmerksomhet og mange positive reaksjoner, sier Krister Blomgren.

Bauma-messen er verdens største bygg- og anleggsmesse. I løpet av sju dager besøker over en halv million mennesker messen.

– Bauma-messen er virkelig” the place to be” for alle i bygg- og anleggsbransjen. For oss er det helt naturlig å være der. Det er svært givende å møte alle interesserte og vise frem både oss selv og våre produkter, sier Blomgren.

En fullstendig europeisk lansering av Kobelcos automatiske grave- og tiltrotatorsystem vil etter planen finne sted i første kvartal 2020.