KLP Eiendom kjøper gammel dansk bryggerieiendom for over 700 millioner

KLP Eiendom kjøper kontorbygget Emil Christian Hansen House i København.

KLP Eiendom har inngått avtale med utviklingsselskapet Carlsberg Byen P/S om kjøp av kontorbygget Emil Christian Hansen House i Carlsberg Byen i København. Eiendomsverdien i transaksjonen er 711,25 millioner danske kroner.

Emil Christian Hansen House er under oppføring og skal stå ferdig primo 2021.

Bygget har fem etasjer pluss kjeller, og arealet utgjør ca. 16.000 kvadratmeter kontorlokaler og 3.700 kvadratmeter kjeller.

Når bygget står ferdig, flytter Visma inn som eneste leietaker på en lang kontrakt.

- Med dette kjøpet har vi sikret oss et moderne og fleksibelt kontorbygg i København i et område som utvikler seg til å bli et sentralt og attraktivt nærmiljø. Vi gleder oss til å åpne dørene for Visma i 2021, sier administrerende direktør i KLP Eiendom, Gunnar Gjørtz i en pressmelding.

Carlsberg Byen er en ny bydel sør i København by, på et område hvor ølprodusenten Carlsberg hadde sitt bryggeri i 160 år. Området er klassifisert som en del av Danmarks kulturarv, hvor de gamle byggene nå brukes til nye formål i kombinasjon med nye bolig- og næringsbygg.

Bygget KLP Eiendom kjøper er oppkalt etter Emil Christian Hansen, en forsker ansatt ved Carlsberg som gjorde revolusjonerende studier om bruken av gjær i ølproduksjon.

KLP Eiendom eier eiendom for over 67 milliarder norske kroner, hvorav over seks milliarder norske kroner er investert i eiendom i Danmark.