Forslag Nina av Nordic Office of Architecture . Illustrasjon: Nordic Office of ArchitectureForslag Nina av Nordic Office of Architecture . Illustrasjon: Nordic Office of ArchitectureForslag Nina av Nordic Office of Architecture . Illustrasjon: Nordic Office of ArchitectureForslag Nina av Nordic Office of Architecture . Illustrasjon: Nordic Office of ArchitectureForslag Kontrapunkt av Henning Larsen Architects . Illustrasjon: Henning Larsen ArchitectsForslag Kontrapunkt av Henning Larsen Architects . Illustrasjon: Henning Larsen ArchitectsForslag Kontrapunkt av Henning Larsen Architects . Illustrasjon: Henning Larsen ArchitectsForslag Kontrapunkt av Henning Larsen Architects . Illustrasjon: Henning Larsen ArchitectsForslag Med En Vandlilje av Snøhetta Oslo . Illustrasjon: Snøhetta OsloForslag Med En Vandlilje av Snøhetta Oslo . Illustrasjon: Snøhetta OsloForslag Med En Vandlilje av Snøhetta Oslo . Illustrasjon: Snøhetta OsloForslag Med En Vandlilje av Snøhetta Oslo . Illustrasjon: Snøhetta Oslo

Kjendisarkitekter ute av konkurransen – disse tre konkurrerer om å tegne Griegkvartalet

Av fem prekvalifiserte arkitektteam går tre finalister videre i konkurransen om Griegkvartalet i Bergen.

De tre finalistene utropes som likeverdige vinnere, skriver Grieghallen Utbygging i en pressemelding mandag. De tre vinnerne går videre til en finalerunde med forhandlinger, og vinnerne er:

  • Nordic Office of Architecture med Nina
  • Henning Larsen Architects med Kontrapunkt
  • Snøhetta Oslo med Med en Vandlilje

Grieghallen Utbygging, som står bak plan- og designkonkurransen, skriver i meldingen at de er godt fornøyde med resultatet fra konkurransen så langt, at de ser frem til å få et nytt musikkteater i Bergen, og til å utvikle Griegkvartalet til en samlende møteplass.

Kapasiteten i Grieghallen er, ifølge pressemeldingen, sprengt, men et nytt musikkteater med gode akustikk- og sceneforhold vil gi publikum et bedre tilbud både på kjente internasjonale musikaler så vel som opera, ballett, dans og et bredt spekter av konserter, skriver Grieghallen Utbygging.

– Dette er opplevelser som publikum på hele Vestlandet kan se frem til, uttaler juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Av totalt 32 grupperinger som meldte sin interesse, var det fem team som kjempet om finaleplass. De to prekvalifiserte arkitektteamene som ikke blir med videre i finalen, ble ledet av Zaha Hadid Architects og Kengo Kuma & Associates og Mad arkitekter.

Forhandlinger med de tre finalistene og kåring av endelig vinner er planlagt å være ferdig i løpet av mars måned, heter det i pressemeldingen.