Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Kjempeunderskudd på ingeniører

Mye skal bygges i Stjørdal i årene som kommer, men kommunen har mellom fire og seks ubemannede ingeniørstillinger.

Det skriverNRK Trøndelagi en artikkel på sine nettsider.

Etter fem år med utlyste stillinger som ikke blir fylt, betegner kommunen situasjonen som frustrerende, skriver NRK.

– Den er både frustrerende og slitsom. Vi har i flere år vært på utkikk etter prosjektleder, men har ikke klart å ansette noen. Vi er kanskje ikke like konkurransedyktig som det private, sier leder for enhet eiendom i Stjørdal kommune, Bjørn Bremseth, til statskanalen.

Uten egne ingeniører må kommunen leie ingeniører gjennom konsulentfirma, hvilket koster Stjørdal omtrent 1.000 kroner timen.

– Vi skal bygge skoler, barnehager, helse- og omsorgsboliger, og vi har store prosjekter innen vei, jernbane, og luftfart. Dette er store og tunge prosjekter, men vi mangler altså ingeniører, sier teknisk sjef Tore Rømo i Stjørdal kommune.

Kommunal sektor har lenge måttet se mange av de beste hodene gå til offshorebransjen, men med dagens nedgangstider i olje- og gassnæringen kan frigjøre flere ingeniører for oppdrag ute i kommunene.

– Vi prøver å synliggjøre at vi er en profesjonell aktør, og at vi har store og tunge byggeprosjekter. Er du ute etter faglige utfordringer, så har det offentlige en plass for de aller fleste, sier Rømo til NRK.