Kim Robert Lisø ny regiondirektør i COWI

Kim Robert Lisø (47) går fra stillingen som innovasjonssjef i Skanska Norge til å lede region Bygninger Oslo i COWI. 

Lisø har lang erfaring med å lede høykompetente fagmiljøer. Tidligere har han blant annet ledet Skanska Teknikk og tidligfasemiljøet Forretningsutvikling Bygg i Skanska. Han har også mange års erfaring som forskningssjef ved SINTEF Byggforsk, med ansvar for avdelingene Kunnskapssystemer og sertifisering, og Energi og arkitektur. Lisø er i dag også leder av Powerhouse-samarbeidet.

Lisø er professor II ved NTNU/ SINTEFs senter for forskningsdrevet innovasjon, Klima 2050. Han er utdannet sivilingeniør fra Narvik (1997) og har doktorgrad i bygnings- og materialteknologi fra NTNU (2006), med tema klimatilpasning av bygninger i lys av klimaendringer.

COWI er ledende innen planlegging og prosjektering av bærekraftige, miljøvennlige og energieffektive bygg, og har satt et betydelig fotavtrykk innen komplekse funksjonsbygg og sykehusbygg. Økt fokus på energibruk, klimaendringer, CO2-utslipp og andre miljømiljømessige hensyn, har gitt uttrykket bærekraftig utvikling ny mening.

– Med Kim Robert Lisø som ny regiondirektør for Bygninger i Oslo, får vi tilført verdifull kompetanse som vil posisjonere oss enda bedre for å møte de økonomiske, miljømessige og sosiale aspektene som en naturlig del av tekniske løsninger og prosjektering i byggeprosjekter. Tendensen er at disse dimensjonene blir stadig mer overlappende og komplekse, sier Kirsti Engebretsen Larssen Divisjonsdirektør i COWI.

– Jeg gleder meg til å bidra i den videre utviklingen av COWI, og er stolt over å få jobbe sammen med dyktige medarbeidere hos et av landets ledende rådgivende ingeniørselskaper, sier Kim Robert Lisø.

Lisø tiltrer i COWI 1. februar 2017.