Kebony leverer tre til idyllisk dansk miljøhavn

Den norske treprodusenten Kebony leverer bærekraftig tre til en ny, solcelledrevet båtutleiehavn i København.

Det skriver Kebony i en pressemelding tirsdag.

Den miljøvennlige havnen skal være i tråd med visjonsplanen til København «En havn av muligheter». Det nyoppstartede selskapet Goboat åpner opp for utleie av solcelledrevne båter i Københavns havn, og ønsker alle velkommen til å oppleve hovedstaden til sjøs. Bak prosjektet står arkitekt og designer Carl Kai Rand, samt grunnlegger Kasper Højer Romme.

– Vi har begge savnet en slik type opplevelse i København. Gjennom Goboat vil vi skape en plattform som gir livskvalitet, kulturelle og bærekraftige opplevelser til folket i København og turister. Det skjønne med vannet er at alle hilser på hverandre. Her hersker ingen fordommer, men kun hyggelig gjensidig respekt og ro, forteller grunnleggeren Romme.

Båtene og konseptet er, ifølge pressemeldingen, bygget for bærekraftighet. Den norske treprodusenten Kebony leverer bærekraftig treverk til både terminalen, bryggen og båtene.

Goboat sin utleieterminal ligger på Islands Brygge, rett ved Københavns Havnebad. Terminalens design skal være tenkt i tett arkitektonisk slektskap med omgivelsene i havnen, og ikke minst med sterke relasjoner til de maritime konstruksjoner, samt Skuespillerhuset og Operaen. Fra utleieterminalen vil det være mulig for å kjøpe picnic-kurv og drikkevarer, slik at frokosten og middagen kan nytes til havs i godt selskap på en deilig sommerdag, heter det i pressemeldingen.