Kari Elisabeth Lien Johnsen var prosjektleder for en dag. Foto: Statsbygg

Kari (22) ble prosjektleder for en dag

Ingeniørstudenten Kari Elisabeth Lien Johnsen fra Trondheim fikk gleden av å være den første deltakeren i Statsbyggs prosjekt «Prosjektleder for en dag».

Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider mandag.

– Jeg føler meg utrolig privilegert som får være med på dette, sier Kari Elisabeth Lien Johnsen.

Hun er tredjeårsstudent på sivilingeniørstudiet bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim. Johnsen gikk forbi 45 ingeniørstudenter i en konkurranse for å komme til Oslo og lære hvordan Statsbyggs prosjektledere jobber.

Drømmedag i Oslo

Thomas Moen i Statsbyggs HR-avdeling har koordinert prosjektet. Han uttaler at ideen til «Prosjektleder for en dag» kom fra sommerpraktikant-programmet Summer Internship, som fikk i oppgave å foreslå hvordan Statsbygg kan profilere seg på mot yngre arbeidstakere.

– I konkurransen om nyutdannede ingeniører er det viktig at vi prøver ut ulike konsepter som kan bidra til å vise Statsbygg som en attraktiv arbeidsplass for yngre arbeidstakere, sier han.

Fredag 31. januar hadde Kari, ifølge pressemeldingen fra Statsbygg, en ingeniørs drømmedag i Oslo.

– Høydepunktet var nok å se og høre om Statsbyggs arbeid i Høyblokka. Jeg føler meg veldig heldig som får være med på noe så eksklusivt som dette, sier hun i pressemeldingen.

I tillegg til besøk i regjeringskvartalet deltok Kari på møte med entreprenører i forbindelse med fasadesikring i Kunnskapsdepartementet. Deretter gikk turen til akkurat Kunnskapsdepartementet for omvisning. Innføring i bruk av BIM på Nasjonalmuseet og middag i Operaen var også en del av programmet som 22-åringen fikk delta på.

Ny type arbeidsgiverprofilering

Thomas Moen sier at ingeniører ofte blir rekruttert før de er ferdigutdannet.

– Som arbeidsgiver må vi ta til oss hva yngre arbeidstakere trigges av. «Prosjektleder for en dag» er en måte for oss å drive arbeidsgiverprofilering på, hvor vi tar utgangspunkt i hva målgruppen selv synes er spennende. I tillegg ønsket vi bevisst å skille oss ut med denne konkurransen. Studentene som deltok visste at de måtte investere tid med oss, blant annet svarte de på spørsmål om Statsbyggs virksomhet, noe som krevde at de satte seg inn i hva vi driver med og vårt mandat.

Selv om hun har to år igjen av studiet forteller Kari at hun allerede har sett seg ut to-tre aktuelle arbeidsgivere.

– Gjennom denne dagen i Oslo har jeg fått et veldig godt inntrykk av Statsbygg, og kunne tenkt meg å jobbe her. Det virker som om nyutdannede får tillit og ansvar tidlig. Det er viktig for meg når jeg skal velge arbeidsplass i fremtiden.