212 ansatte blir ifølge Sunnmørsposten rammet av konkurs i K.A. Aurstad. Illustrasjonsfoto: Jørn-Are Tomasgaard

K.A. Aurstad er konkurs - 212 ansatte rammet

Den tradisjonsrike entreprenøren med hovedkontor på Ørsta har meldt oppbud.

Det har ikke lyktes Byggeindustrien å komme i kontakt med ledelsen i selskapet, men i en pressemelding fra K.A. Aurstad gjengitt i Sunnmørsposten torsdag skriver selskapet at 212 ansatte er rammet av konkursen.

Her kan du se en liste over pågående og historiske prosjekter som K. A. Aurstad er og har vært involvert i.

 K. A. Aurstad er blant annet inne med en større jobb på prosjektet E6 Soknedal, som underentreprenør for AF Gruppen.

- Konkursen er veldig kjedelig for både Aurstad og dem som påvirkes. For AFs kontrakt med Statens vegvesen er konsekvensen at arbeidene som Aurstad skulle utføre for oss i underentreprise må fullføres av konkursboet, med AFs egne ressurser eller av en ny underentreprenør. Slik vi vurderer det nå vil ikke denne konkursen påvirke ferdigstillelse innen fristene vi har i kontrakten vår med Statens vegvesen, påpeker Ivar Galaaen, direktør i AF Anlegg, overfor Byggeindustrien.

K.A. Aurstad hadde en kontrakt på 312,3 millioner kroner på denne jobben – og skriver selv i en pressemelding at de har måttet ta et tap på dette prosjektet på over 80 millioner kroner.

– Det er med tungt hjerte at styret i bedriften måtte konkludere med at det ikke var noen annen utvei enn å melde oppbud. Det har over en tid vært gjennomført et omfattende arbeid for å finne en løsning på de utfordringene selskapet har hatt. Kostnadskutt, effektivisering og reforhandling av inngåtte kontraktar har ikke vært tilstrekkelig for å få positive resultater i selskapet.

– Selskapet har også arbeidet med innleid kapasitet og ekspertise og fått utarbeidet en restrukutreringsplan, men tross iherdig innsats har det ikke lykkes å få på plass tilstrekkeleg finansiering til å gjennomføre denne planen, heter det i pressemeldingen.

Ifølge Sunnmørsposten har Søre Sunnmøre tingrett åpnet konkurs i K.A. Aurstad etter oppbud fra selskapet selv.

Advokat Håvard Wiker fra Ro Sommernes advokatfirma i Oslo er oppnevnt som bostyrer etter konkursen.

Han bekrefter overfor Sunnmørsposten at selskapet er konkurs, men kan ikke si så mye mer på nåværende tidspunkt.

– Jeg kan ikke svare på noe ennå, siden jeg bare har hatt papirene i hende i en time. Jeg er fortsatt i Oslo, men på vei oppover til Ørsta nå, sier Wiker til Sunnmørsposten.

Det har ikke lykkes Byggeindustrien å komme i kontakt med bostyrer torsdag ettermiddag.

K.A. Aurstad  hadde i fjor et underskudd på rundt 28 millioner kroner.