Direktør for markedskommunikasjon i JM Norge, Kjell Kvarekvål. Foto: JM Norge

JM øker i Norge

JM-konsernet rapporterer høy aktivitet i Stockholm og vekst i Norge i første halvår.

Det skriver JM i en pressemelding denne uken.

JM-konsernet solgte, ifølge meldingen, 785 boliger i Stockholm i første halvår. I Norge var salget i samme periode 149.

Samlet solgte JM i Norden, inkludert Belgia, 1.485 boliger i første halvår, og omsatte for 6,5 milliarder svenske kroner.

Konsernet startet produksjonen av 1.410 boliger i første halvår, hvorav 761 ble oppført i Stockholm, og 113 i Norge, heter det i pressemeldingen.

Det rapporteres ikke halvårstall for Norge, men JM Norge er, ifølge konsernets pressemelding, en vesentlig del av JM Utland, som økte omsetningen til 1.344 millioner svenske kroner i første halvår. I tilsvarende periode i fjor omsatte JM Utland for 1.326 millioner svenske kroner.

– Markedet i Norge har bedret seg gjennom første halvår, og vi har forventninger til økt antall produksjonsstarter fremover, sier Kjell Kvarekvål, direktør for Markedskommunikasjon i JM Norge.

JMs største prosjekt i Norge er for tiden Grefsen stasjon, som selskapet eier sammen med ROM Eiendom. I prosjektet som ligger sentralt ved Storo, selges leiligheter jevnt og trutt i samme takt som i de tre foregående årene. Dette prosjektet omfatter totalt om lag tusen boliger.