Administrerende direktør i Svanemerket Anita Winsnes, prosjektsjef i JM Tanja Kleive Guettler og boligkjøper Morten Tangen Lippestad. Foto: Kjell Kvarekvål/JM

JMs første svanemerkede boliger i Asker og Bærum overlevert

Mandag 14. september ble JMs første svanemerkede bolig i Asker og Bærum overlevert.

Boligkjøperen Morten Tangen Lippestad fikk nøklene til sin leilighet samtidig som administrerende direktør Anita Winsnes i Svanemerket (Miljømerking Norge) delte ut Svanemerkelisensen til JMs prosjekt Bergerløkka. Dette er det første av cirka 570 JM-boliger på Vestre Billingstad i Asker.

- Sammen med de tre andre utbyggerne på Vestre Billingstad og Asker kommune har JM i tillegg gjennomført miljø- og bærekraftstiltak som bil- og sykkeldeling fra Otto og en egen energisentral basert på jordvarme. Boligprosjektene ligger nær Neselva, en viktig gyteelv for sjøørreten i Oslofjorden, og utbyggerne har derfor hatt et ekstra høyt fokus på hensynsfull utvikling langs dette nå mer urbane vassdraget, heter det i en pressemelding.

Byggestart for JMs 1. byggetrinn var i november 2018 og 2. byggetrinn startet et år senere. Til sammen har man startet bygging av 227 JM-boliger av de i alt 573 leilighetene..

Anleggsleder Espen Skjellestad kan fortelle om et krevende prosjekt der miljøarbeidet har hatt et ekstra fokus i oppfølgingen.

- Det har vært et meget godt samspill med Asker kommune og øvrige utbyggere i utviklingen av hele denne nye bydelen og vi ser frem til yrende liv på området, legger Prosjektsjef Tanja Kleive Guettler i JM til.

JM Norge har om lag 30 boligprosjekter / byggetrinn under bygging eller utvikling som bli svanemerket.

Ill. Spor arkitekter