- Ingen maler raskere enn «Onkel Blå»

KTV Group i Bergen har designet og utviklet «Onkel Blå», en boks som skal kunne gjøre stillaset overflødig.

- Oppfinnelsen er enkel. Vi har utviklet en boks som gjør at vi kan utføre vedlikeholdsoppdrag langt rimeligere. Vi kan i prinsippet male en blokk på tre dager basert på «Onkel Blå». Vi trenger verken montere eller demontere stillas, noe som i seg selv er tidkrevende. «Onkel Blå» blir festet til en lift som heiser opp boksen, og presser ham mot veggen, slik at det ikke blir søl under malingsoppdrag. I tillegg er det en egen løsning når vi for eksempel skal male rundt vinduer, uttaler styreleder Kennet Nilsen i KTV Group i en pressemelding.

Han forteller at han er fornøyd med nyvinningen, og at prototypen har svart til forventningene.

- Vi har nå satt i produksjon et eksemplar av «Onkel Blå». Rammeverket blir i oppblåsbar plast, som er skånsom mot fasader. Vi har mange vedlikeholdsoppdrag for eiendomsutviklere og borettslag, og «Onkel Blå» vil sørge for at vedlikeholdsarbeidet går mye raskere enn det ellers ville gjort. Det er et verktøy som er effektivt. Det ligger noen begrensinger knyttet til vindstyrke, men utover dette representerer «Onkel Blå» bare muligheter, sier Nilsen.

Navnevalget begrunner han med at det er enklere å beskrive kvalitetene til en person enn en innovativ nyvinning, og at bedriften i form og farge er gjennomgående blå.

- Produserer vi enda en boks, vil det bli en tante neste gang. Når «Onkel Blå» er i nabolaget, har han en viktig jobb å gjøre, påpeker Nilsen.