Den elektriske hjullasteren WL20e har en brukstid på fem timer før den må lades.

Hjullaster med null utslipp

Wacker Neuson fortsetter satsingen på nullutslippsmaskiner. Under Intermat vil selskapet presentere den elektriske hjullasteren WL20e.

– Dette er et produkt vi har store forventninger til og som jeg vet kundene er veldig nysgjerrig på, ikke minst utleieselskapene, sier Jan Gunnar Halstvedt, produktsjef anleggsmaskiner i Wacker Neuson Norge til Byggeindustrien.

Den elektriske minihjullasteren, som har samme kapasitet som Wacker Neusons standard WL20 modell, har en driftssvikt på 2,3 tonn, den har en høyde på 2,19 meter og en bredde på cirka en meter. Hjullasteren er utstyrt med to elektriske motorer – en for drivsystemet og en for hydraulikken, og ifølge Halstvedt kan den bestilles med lademulighet for både 220 og 400 volt. Hjullasteren kommer også med flere batterityper.

– Har man den største batteripakka regner vi fem timers brukstid, opplyser han.

Wacker Neusons dual power konsept gikk nylig til topps i klassen «construction equipment» under prisutdelingen Intermat Innovation Awards i Paris

Under Intermat vil Wacker Neuson også vise frem den såkalte dual power løsningen, som ble lansert i fjor. Den tyske maskinprodusenten opplever nemlig stor suksess med minigravergravermodellen 803 som i tillegg til standard dieseldrift kan kobles til et hydraulisk aggregat slik at maskinen blir elektrisk. Løsningen ble nylig kåret til beste innovasjon i klassen «construction equipment» under prisutdelingen Intermat Innovation Awards.

– Mange synes det er positivt å ha muligheten til å ha en elektrisk maskin til innendørsbruk, samtidig som man kan kjøre den på vanlig dieselmotor ute. Det blir en maskin med mange bruksområder, sier Halstvedt.

Produktsjefen kan avsløre at de på Vei og Anlegg standen kommer til å ha en egen «grønn sone» der de vil vise frem både dual power løsninger og den elektriske hjullasteren.

– Nullutslippsmaskiner er definitivt et satsingsområde for Wacker Neuson. Fremover vil vi se flere gravemaskinmodeller med dual power funksjonen og vi kommer også til å se flere typer elektriske maskiner, spår Halstvedt.