Administrerende direktør Dag Runar Båtvik i Norgeshus.

Norgeshus samler over 600 ansatte til Norgeshuskonferansen

Hvert fjerde år arrangerer Norgeshus sin egen konferanse for forhandlere, ansatte og leverandører. Til årets Norgeshuskonferanse som går av stabelen 7. og 8. september på The Qube – Clarion Hotel & Congress Oslo Airport er det over 616 påmeldte.

– Det er fantastisk å kunne samle over 600 av våre ansatte til konferanse for påfyll av ny kunnskap, samtidig som vi skal feire suksessen Norgeshus har hatt i det siste, sier Runar Båtvik, administrerende direktør i Norgeshus, i en pressemelding fra boligprodusenten.

Under to-dagers konferansen vil de ansatte få flere aktuelle foredrag, en større boligmesse, konkurranser, konserter og mye sosialt samvær.

Tester ut egen metode

Norgeshus har med utgangspunkt i LEAN utviklet sin egen Norgeshusmetode med det mål å øke produktiviteten i kjeden ved å redusere tiden fra første kundekontakt til overlevering av ny bolig.

For å vise hvordan Norgeshusmetoden fungerer i praksis, vil det bli avholdt en konkurranse der deltakerne blir delt inn i lag og får tildelt hver sine arbeidsoppgaver.

Hvert lag skal fungere som en egen bedrift og får i oppgave å bygge ringmur og grunnmur i løpet av 30 minutter. Her legges det særlig stor vekt på arbeidsrekkefølge med god flyt, å gjøre det riktig første gang, utføre mer på kortere tid - uten å løpe raskere, og selvfølgelig; følge de riktige rutinene for HMS.

Kårer årets lærling

Norgeshus vil også i løpet av konferansen dele ut en pris til årets lærling. Boligprodusenten viser til at det er gjort kalkyler på at det i 2025 vil være behov for 20.000 nye håndverkere i byggebransjen. Norgeshus ser på det å rekruttere flere håndverkere som et felles ansvar for alle aktører i byggenæringen.

– Vi har vært klar over at vi har mange dyktige lærlinger hos oss, men vi er likevel svært imponerte over nivået på mange av dem, sier Vivi Fuhr Hjelde, HR og organisasjonssjef i Norgeshus.

Med utgangspunkt i en lang rekke kriterier utarbeidet av kjederådet i Norgeshus, har det vært opp til forhandlerne i kjeden som har lærlinger og melde inn kandidater. Av disse blir det så valgt ut tre finalister. Finalistene blir i tiden frem mot kåringen presentert på Norgeshus sin Facebookside.