Fra venstre Per Ola Ulseth, direktør for prosjektutvikling i Entra og Bjørnar Lund, direktør for kalkulasjon og innkjøp i HENT AS, under kontraktsignering. Foto: HENT
Fra venstre Per Ola Ulseth, direktør for prosjektutvikling i Entra og Bjørnar Lund, direktør for kalkulasjon og innkjøp i HENT AS, under kontraktsignering. Foto: HENT

HENT bygger NRK Trøndelags nye hovedkontor

Entra ASA og HENT AS har signert avtale for utviklingen- og etableringen av tredje byggetrinn for storprosjektet i Holtermanns veg, hvor blant annet NRK Trøndelag skal flytte inn.

Etter et samarbeid på det andre byggetrinnet for samme prosjekt, har Entra valgt HENT som totalentreprenør for prosjektets siste fase, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Det nye næringsbygget i Holtermanns veg består av to sammensatte bygg, omtalt som høyblokken og lavblokken. Oppføringen av bygget er allerede i gang, og med sine 15 etasjer vil det bli et signalbygg langs innfartsåren til sentrum.

– Vi gleder oss over muligheten til å fortsette samarbeidet med Entra. Prosjektet er ambisiøst og blir en viktig del av et nærings- og innovasjonsområde i sterk vekst, sier Bjørnar Lund, direktør for kalkulasjon og innkjøp i HENT i meldingen.

NRK Trøndelag flytter inn som hovedleietaker når eiendommens tredje byggetrinn står ferdig i løpet av senhøsten 2025. Store deler av bygget vil bli et topp moderne mediehus når NRK flytter sitt hovedsete i Midt-Norge fra Tyholt til Holtermans veg.

Prosjektet omfatter kontor- og fellesarealer til en digital arbeidshverdag med personalrestaurant, garderober, underjordisk garasjeanlegg for bil og sykkel, møterom, auditorium og resepsjon.

– Vi har hatt et godt og konstruktivt samarbeid med HENT i Holtermanns veg, og vi er derfor svært fornøyde med at vi kan videreføre samarbeidet også for det siste byggetrinnet. Holtermanns veg er et omfattende prosjekt som vi har jobbet med i en årrekke, og nå gleder vi oss til å se siste del av prosjektet ta form og bli ferdig, sier Per Ola Ulseth, direktør for prosjektutvikling i Entra i meldingen.

Byggherre Entra har høye miljøambisjoner, og byggene skal blant annet sertifiseres til BREEAM Excellent og energiklasse A. Bruk av fjernvarme under oppføring av bygget og en mest mulig fossilfri byggeplass er andre, viktige miljøtiltak.

Arbeidene på byggeplassen startet allerede i januar 2023 og har forventet overlevering i 2025.