Selskapene Helle Elecon, KES og TB Sunnhordland slår seg sammen for å danne Teca AS. Foto: Teca
Selskapene Helle Elecon, KES og TB Sunnhordland slår seg sammen for å danne Teca AS. Foto: Teca

Helle Elecon, KES og TB Sunnhordland slår seg sammen til Teca

Selskapene Helle Elecon, KES og TB Sunnhordland slår seg sammen for å danne Teca AS, en totalleverandør av tekniske tenester og produkter.

Det skriver Teca i en pressemelding fredag.

– Sammenslåingen skaper mange positive synergier. Og selv om navnet og profilen er nytt, er folkene og den gode kompetansen den samme, sier daglig leder Christer Notland i Teca.

Det nye selskapet har totalt rundt 200 ansatte.

– I Teca har vi samlet alle tjenesteområdene fra Helle Elecon, TB Sunnhordland og KES. Konsolideringa gjør oss til en tydeligere og sterkere aktør i markedet, både i Sunnhordland og på resten av Vestlandet. Som ett Teca lag skal vi levere enda bedre til våre eksisterende kunder, og samtidig gjøre oss attraktive, sier Notland i meldingen.

Det nye selskapet vil være til stede på Stord, Bømlo og i Kvinnherad, på samme måte som Helle Elecon, KES og TB Sunnhordland var.

– Vi har nå et samlet fag- og arbeidsmiljø med motiverte kollegaer som går inn i ei spennende fremtid. Utover våren virker det som om koronapandemien er på retur, og vi er offensive. Oppdragsmengden er økende, og Teca skal rekruttere flere medarbeidere den kommende tiden. Selskapet søker blant annet prosjektledere, VVS-ingeniører, elektrikere og automatikere, serviceteknikere for ventilasjon og rørleggere. I tillegg ansetter vi i disse dager omtrent ti lærlinger, da lærlinger er framtiden og noe vi satser tungt på, avslutter Notland.