Hav Eiendom er kåret til årets byutvikler. Kjell Kalland mottok prisen tirsdag kveld under Oslo Urban Week. Foto: Torleif Kvinnesland
Hav Eiendom er kåret til årets byutvikler. Kjell Kalland mottok prisen tirsdag kveld under Oslo Urban Week. Foto: Torleif Kvinnesland

Hav Eiendom hedret som årets byutvikler

Hav Eiendom er kåret til «Årets byutvikler» under Oslo Urban Week.

– Dette er skikkelig inspirerende og veldig gøy. Vi er stolte over anerkjennelsen denne prisen innebærer, sier Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom i en pressemelding.

Hav Eiendom fikk prisen tirsdag kveld under «Fight Club», et arrangement i regi av byutviklingskonferansen Oslo Urban Week.

­– Vårt samfunnsoppdrag er å skape en bærekraftig fjordby og verdier for byen, havnen og alle som bor her. Vi skal maksimere økonomisk verdiskapning og samtidig maksimere samfunnsnytten. I Bjørvika har vi vist at det er mulig å gjøre begge deler, sier Kalland.

I konkurransen kjempet Hav Eiendom mot tre andre kandidater – Neptune Properties, Ferd Eiendom og OBOS.

Vinneren, som er den aktøren som skaper mest merverdi for hovedstaden, ble utropt av stemmer fra publikum og en fagjury bestående av Sonja Horn, administrerende direktør i Entra, Hanna E. Marcussen, byråd for byutvikling i Oslo, MDG, og Arne R. Myklestad, administrerende direktør og partner i DARK Arkitekter.

Hav Eiendom er et aksjeselskap eid av Oslo Havn KF, opprettet i 2003 for å utvikle eiendommer i fjordbyen.