<p>RVT er nå i gang med montering av veggelementer til Mjøstårnet.</p>Foto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevOgså bærekonstruksjonene til det tilhørende badeanlegget har reist seg. Foto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevMontasjeleder Hans Ivar Bentdal og daglig leder Per Arne Bali i RVT. Foto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn Hindklev

Har montert 40 veggelementer på Mjøstårnet på en uke

I forrige uke startet Ringsaker Vegg- og Takelementer (RVT) montasjen av veggelementer til Mjøstårnet i Brumunddal. Over 40 veggelementer er allerede på plass.

– De største veggelementene er 56 kvadratmeter og montasjen går på skinner, sier daglig leder Per Arne Barli i RVT til Byggeindustrien.

Daglig leder Per Arne Barli i RVT.

For selve Mjøstårnet skal RVT monterer veggelementeri tre montasjetrinn. Første trinn går opp til sjuende etasje. Fasaden på de to nederste etasjene bli glass- og aluminium. Den kommer ikke på plass før alle veggelementene av tre er ferdig montert og inngår ikke i RVTs kontrakt.

Barli opplyser at RVT vil være ferdige med første montasjetrinn i uke 47. Deretter vil Moelven fortsette med montering av bærekonstruksjonen i limtre.

Totalt 200 veggelementer

– Vi vi gå i gang med andre montasjetrinn i begynnelsen av februar, før veggelementene til de øverste etasjene blir montert i mai. For de sju øverste etasjene skal det støpes dekker for å stabilisere bygget og sørge for god lydtetting i leilighetene i de øverste etasjene. Betongstøping tar litt tid, så vi pleier å si at betong forsinker trebyggeriet i dette prosjektet, humrer han.

Total skal RVT levere og montere 200 veggelementer til Mjøstårnet.

Barli forventer at monteringen av veggelementene for de nederste etasjene til verdens høyeste trehus blir en grei prosess.

– Det blir mer krevende når vi nærmer oss toppen på 81 meter. Da blir det mer vind og det tar lenger tid å komme opp og ned med klatreheisen som er montert på utsiden av bygget, sier han.

Tidenes største elementer fra RVT?

RVT kjører med et montasjeteam på fem personer.

De største veggelementene på 56 kvadratmeter er de største elementene RVT noensinne har bygd. Størrelsen på elementene har medført at bedriften har bygd spesialtraller for å få dem ut av fabrikken i Brumunddal, som ligger et lite steinkast unna byggeplassen.

– Vi kunne faktisk ikke levert så store elementer til noe annet sted. For transporten passerer vi ikke under noen bruer og har fått dispensasjon for å kjøre på E6. Dette kan være de største elementene vi kommer til å levere. Det skal jaggu mye til før vi klarer å komme opp i disse størrelsene igjen, forteller han entusiastisk.

Veggelementene har særdeles høy ferdigstillingsgrad i fabrikk.

Knallhardt HMS-fokus

– Det er vi helt avhengige med disse høydene. Blant annet er solskjerming integrert og testkjørt i fabrikken, sier Barli.

Veggelementene har en varmebehandlet og brannimpregnert trekledning fra Woodify som etter hvert får en naturlig patina.

– Vi forholder oss til Hent som totalentreprenør, men det er ingen tvil om at dette er et prosjekt hvor byggherren Arthur Buchardt er tett på. Han sa vi selv kunne velge utvendig panel så lenge det var pent, evigvarende og rimelig. Vi kan iallfall garantere for 30 år, smiler Barli.

For de fleste bygg ferdigstilles bærekonstruksjonen før bygget kles inn. Slik er ikke tilfelle med Mjøstårnet. Det betyr et knallhardt fokus på HMS.

– I dette prosjektet jobber vi med fasader samtidig som det pågår arbeider med hovedbæringen. Det setter store krav til logistikk og HMS på byggeplassen, fastslår Barli.