Eli Grimsby, direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF og Sivert Varvin, daglig leder i Håndverkskompaniet AS. Foto: Kultur- og idrettsbyggGrorud flerbrukshus vil ha tre hovedfunksjoner som består av en flerbrukshall, klubbhus for Grorud IL, samt en barnehage. Illustrasjon: Link arkitekturGrorud flerbrukshus får en sentral plassering på Grorud mellom Groruddammen og Grorud skole, i nær forbindelse til de eksisterende fotballbanene i området. Illustrasjon: Link arkitektur

Håndverkskompaniet bygger Grorud flerbrukshus

Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg Oslo KF (KID) har inngått kontrakt med Håndverkskompaniet AS, som blir totalentreprenør for Grorud flerbrukshus.

De forberedende byggearbeidene på flerbrukshuset starter opp i januar 2019, og huset er planlagt ferdig til sommeren 2020, skriver KID i en pressemelding.

– Vi gleder oss til å komme i gang med byggingen, og er glade for å ha med oss Håndverkskompaniet på laget, sier direktør og byggherre Eli Grimsby i KID.

Grorud flerbrukshus får en sentral plassering på Grorud mellom Groruddammen og Grorud skole, i nær forbindelse til de eksisterende fotballbanene i området. Huset skal ha et bruksareal på 4.600 kvadratmeter. Det har tre hovedfunksjoner som består av en flerbrukshall, klubbhus for Grorud IL, samt en barnehage.

– Det blir et flott og allsidig hus, og et kjærkomment tilbud til både barn, ungdom og voksne i lokalmiljøet. Her kommer det til å yre av liv, sier Grimsby.

Håndverkskompaniet, som vant oppdraget i konkurranse med tre andre tilbydere, sier de også gleder seg til å sette spaden i jorda utpå nyåret.

– Vi ser frem til en spennende byggeprosess og det beste samarbeid om oppgaven med alle involverte, sier daglig leder Sivert Varvin i Håndverkskompaniet.

Grorud flerbrukshus bygges som passivhus, og som andre byggeprosjekter i KID, bygges også Grorud flerbrukshus fossilfritt. Det betyr at alle anleggsmaskiner på byggeplassen skal være elektriske eller gå på biodiesel. Det samme gjelder oppvarming og tørking av byggeplassen.