To nye selskaper går inn i Håndverksgruppen. Fra venstre daglig leder Thomas Gatehag i LD Golv & Platt og daglig leder Johan Svensson fra Öfverbergs Golv & Inredningar. Foto: Privat
To nye selskaper går inn i Håndverksgruppen. Fra venstre daglig leder Thomas Gatehag i LD Golv & Platt og daglig leder Johan Svensson fra Öfverbergs Golv & Inredningar. Foto: Privat

Håndverksgruppen kjøper to nye selskaper i Sverige

Med oppkjøpet av LD Golv & Platt og Öfverbergs Gold & Inredningar har Håndverksgruppen 18 selskaper i sin portefølje.

Totalt består Håndverksgruppen av 87 selskaper i Norge, Sverige og Danmark med en samlet omsetning på rundt 4,2 milliarder norske kroner.
- Vi er svært fornøyde med å styrke vår posisjon og kompetanse innen gulvlegging i Sverige. Dette er to robuste og veldrevne selskap i stockholmsregionen og vi er stolte over at de har valgt å bli en del av Håndverksgruppen, sier konsernsjef Øyvind Emblem i en pressemelding.

LD Golv&Platt er et tradisjonelt gulvleggerfirma med hovedkontor i Åkersberga utenfor Stockholm. Selskapet ble etablert i 1973 og har siden 1996 vært drevet av Thomas Gatehag.

– Markedet blir stadig tøffere. Ved å bli del av Håndverksgruppen får vi flere jobbmuligheter, økonomisk trygget og tilgang til gode systemer. Vi ser frem til å få flere dyktige kolleger å spille på og muligheten til å utvikle oss videre, sier Gatehaug.

Selskapet har 24 ansatte og omsatte i fjor for rundt 40 milioner svenske kroner.

Öfverbergs Golv & Inredningar har 10 ansatte og en omsetning på cirka 26 millioner svenske kroner. De har base utenfor Stockholm har oppdrag for både offentlig og privat sektor

– Vi ser frem til å bli en del av noe større. Som selvstendig næringsdrivende kan det til tider føles ensomt i alle beslutninger og forpliktelser man står i. I Håndverksgruppen er det mye kunnskap og kolleger man kan ringe. Jeg har stor tro på økt samarbeid på tvers av selskapene, noe som gjør at både jeg og de ansatte kan føle oss trygge på at det alltid vil være en jobb å gjøre, sier daglig leder Johan Svensson i  meldingen.

Håndverksgruppen har cirka 2 700 ansatte og virksomheter i hele Norge, deler av Sverige og Danmark. Konsernet eies av FSN Capital og ansatte.