Steinar Skjerdingstad tiltrer stillingen 1. september. Foto: Arkitektbedriftene

Steinar Skjerdingstad tiltrer stillingen 1. september. Foto: Arkitektbedriftene

Han er ansatt som ny toppsjef i Arkitektbedriftene

Steinar Skjerdingstad blir ny administrerende direktør i Arkitektbedriftene i Norge. Han kommer fra rollen som salgsdirektør i Selvaag Prosjekt.

– Han har også vært daglig leder i bedriften Rindalshytter gjennom mange år, og arbeidet for Sporveien i Oslo med eiendom og utvikling. Han er utdannet sivilingeniør fra NTH med ytterligere faglig påfyll fra BI etter dette. Skjerdingstads erfaring fra eiendomssektoren, merkevarebygging og lange og brede erfaring med strategisk forretningsutvikling vil være viktig for å ta Arkitektbedriftene i Norge videre og at arkitektenes stemmes skal være enda tydeligere i samfunnsdebatten, heter det i en melding fra Arkitektbedriftene.

– Med Steinar Skjerdingstad kommer det en leder til Arkitektbedriftene i Norge med bred og variert erfaring fra bygg -og eiendomsbransjen. Skjerdingstad har et brennende engasjement for god norsk arkitektur, og har jobbet med arkitekter både i forhold til makro byutviklingsprosjekter, men også bygdeutvikling og hyttearkitektur i mikroperspektivet. Vi er veldig glade for å få med Steinar på laget i Arkitektbedriftene. Med Steinar får vi en leder som kjenner bygge, anlegg og eiendomsnæringen (BAE) godt, sier styreleder Michelle S. Wright i meldingen.

– Vi har gjort en svært grundig prosess for å finne den som skal lede Arkitektbedriftene fremover, inkludert et bredt søk på tvers av bransjer. Det var mange spennende kandidater til stillingen, og svært solide kandidater i finalerunden. Steinar skilte seg ut og sto frem som den beste kandidaten. Jeg er svært glad og stolt over at Steinar valgte å takke ja til å lede Arkitektbedriftene videre, legger Wright til.

– Jeg er svært takknemlig for muligheten til lede Arkitektbedriftene i Norge. Noen ganger dukker det opp muligheter og jobber du virkelig har lyst på. Det var tilfelle for meg denne gangen. Jeg gleder meg til å jobbe for bedre vilkår og sterkere posisjonering av norske arkitektbedrifter. Som medlemsstyrt bransjeorganisasjon må vi være lyttende til nettopp medlemmene. Vi må levere relevante løsninger og god sørvis i henhold til faktiske behov, og gjerne over forventning, sier Steinar Skjerdingstad via meldingen.

– Norge har verdenskjente arkitektkontorer som tegner symbolbygg over hele verden, fra Times Square i New York til flyplasser i Kina. Vi har alle fått med oss debatten rundt nytt regjeringskvartal og ikke minst «arkitekturopprøret». Men arkitektbransjen er også mye mer enn dette. I det store bildet handler det om å skape gode rammer for folks liv og samfunnets utvikling. Byggenæringen er en spennende næring og helt avgjørende for at vi skal lykkes i det grønne skiftet. Her spiller arkitektene en helt sentral rolle. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med medlemsbedriftene, bransjen og administrasjonen, og at vi sammen skal videreutvikle Arkitektbedriftene i Norge til å være en innovativ og fremtidsrettet bransjeforening for arkitektbransjen, utdyper Skjerdingstad.

– AiN har utviklet seg til å bli en viktig aktør for arkitektbedriftene, om lag 90 prosent er medlemmer. Det bør være helt naturlig at samtlige arkitektkontorer er medlemmer i Arkitektbedriftene, og vi går for 100 prosent, avslutter Skjerdingstad.

Han tiltrer stillingen 1. september.