Thorbjørn Brevik. Foto: Skanska
Thorbjørn Brevik. Foto: Skanska

Han er ansatt som ny økonomidirektør i Skanska Norge

Thorbjørn Brevik er ansatt som ny økonomidirektør (CFO) i Skanska Norge. Brevik kommer fra stillingen som konserndirektør for Skanskas eiendomsvirksomhet.

– Det var svært mange godt kvalifiserte søkere på stillingen som økonomidirektør, og etter en lang og grundig rekrutteringsprosess falt valget på Thorbjørn Brevik, skriver Skanska i en pressemelding.

– Thorbjørn er en dyktig økonom, med bred og relevant bakgrunn. Han har sterke lederegenskaper og god evne til å tenke strategisk. Thorbjørn har sterkt engasjement og tydelig interesse for hele virksomhetens bredde, og har vært en pådriver for innovasjon og digitalisering. Jeg er svært glad for at Thorbjørn har takket ja til stillingen, sier konsernsjef Stein Ivar Hellestad i meldingen.

Brevik er 54 år, kommer fra Nittedal og er utdannet siviløkonom fra NHH. Han har vært i Skanska siden 2012, og har hatt ulike roller i selskapet.

– Det er med stor ydmykhet og stolthet at jeg nå trer inn i rollen som økonomidirektør. Det er sjeldent at en mulighet som dette dukker opp, så da stillingen ble ledig måtte jeg bare søke, selv om jeg har trivdes utrolig godt som konserndirektør for Eiendom. Etter sju år i rollen er jeg klar for å ta fatt på nye utfordringer, sier Brevik i meldingen.

Prosessen med å finne Breviks etterfølger som konserndirektør for eiendomsvirksomheten i Skanska Norge starter omgående.