Lars Dalgaard i Hallgruppen er stolt av å levere telt til NATO-soldater. Foto: Espen Solli

Hallgruppen leverer 80.000 kvadratmeter telt til NATO-øvelsen

Under den enorme NATO-øvelsen «Trident Juncture» sørger teltprodusenten Hallgruppen for blant annet 80.000 kvadratmeter telt og komplett storkjøkken til 5.500 soldater.

- Dette er et stort og prestisjefylt oppdrag for oss. Vi er stolte og glade for den tilliten Forsvaret viser til vår kompetanse og gjennomføringskraft, sier administrerende direktør Lars Dalgaard i Hallgruppen i en pressemelding.

Forberedelsene til det som vil være den største militærøvelsen i Norge på mange tiår er i full gang.

I disse dager transporteres utstyr til flere steder i Oppland, der rundt 40.000 soldater, 130 fly og 60 fartøyer skal trene i NATO-øvelsen «Trident Juncture» fra 25. oktober til 7. november.

Hallgruppen leverer blant annet 60.000 kvadratmeter telt og et komplett storkjøkken til 5.500 soldater på hovedleiren på Rena. I tillegg til totalt 80.000 kvadratmeter telt, leverer selskapet gulv, varme, kjøkken, sanitær, led-lys og ventilasjon til NATO-øvelsen.

Camp Rødsmoen. Foto Forsvaret

- Vi jobber med et bredt spekter av bransjer og har store og små kunder. Derfor er vi godt rigget for denne typen leveranser, sier Dalgaard.

Hallgruppen er også leverandør til FN-systemet. Den innebærer at det Frogner-baserte selskapet kan levere 10.000 kvadratmeter telt i løpet av 24 timer hvor som helst i verden ved humanitære kriser. Dette kan være haller som kan benyttes som skole, sykehus, verksted eller lager for oppbevaring av nødhjelpsprodukter, mat eller medisiner. Konstruksjonene er spesialdesignet for å motstå alle slags værforhold, blant annet hard vind- og snøbelastning. Allerede er telthaller levert til Asia, Afrika og Midtøsten.